petak 8. april 2011.
RSS
• Srbija •
Početna > Srbija > Na čas tehničkog obrazovanja sa flašom piva

Na čas tehničkog obrazovanja sa flašom piva

GORNJI MILANOVAC - U Osnovnoj školi "Sveti Sava" u Gornjem Milanovcu na času tehničkog obrazovanja učenicima sedmog razreda je dato pivo, pošto su pre dve nedelje završili ubacivanje uglja u školsku ložionicu. Dežurni nastavnik Nenad Jovićević podneo je direktoru škole prijavu, jer je video da se đaci za vreme časa otimaju oko piva, kao i zbog zloupotrebe đaka.

Jovićević je naveo da đaci za vreme nastave utovaraju ugalj, bez odobrenja roditelja, a iz straha ne smeju tome da se suprotstave.

Kako je izjavila direktorka škole Dušica Bojović, po odobrenju nastavnika tehničkog obrazovanja Zorana Đorđevića, grupa đaka je na času u poslepodnevnoj smeni otišla da pomogne ložacima koji su deci dali pare da kupe dve flaše piva, koje nisu popili.

Ona je navela da je sproveden čitav postupak, da đaci godinama pomažu u utovaru uglja, kao i da je na kraju dežurni nastavnik Jovićević povukao svoju prijavu. Nastavnik tehničkog obrazovanjwa Zoran Đorđević tvrdi da đaci nisu pili pivo i da su se samovoljno prijavili da unose ugalj u ložionicu.

- Po programu imam godišnje 36 časova društveno-korisnog rada i gde ću ja taj fond da ostvarim, ako ne na ovakvim poslovima - ističe Đorđević.

Opštinska prosvetna inspekcija s ovim slučajem nije upoznata, a roditelji đaka ne žele o tome da govore.

Komentari

Sve upletene u ovaj slucaj treba kazniti, jer i S A M O slanje ucenika da kupe alkohol kao i da im se u prodavnici proda alkohol su krivicna dela. Ne sme se zaboraviti da se ovde radi o ucenicima VII razreda osnovne skole.Da je neko od njih i 3 puta ponavljao,jos uvek je MALOLETNIK.

Apsolutno ste u pravu.Otkazi za sve ucesnike,i lozace.Pedagozi ne znaju sta je pedagogija a lozaci su placeni da rade.Ucenici idu u skolu da uce a ne da ,,DOBROVOLJNO POMAZU,, jer je to iskoriscavanje MALOLETNIKA(fora sa radnim akcijama je izumrela).Ono sa pivom,zna se sta pise u zakonu(gde su kupili pivo).Gospodja direktorka da trazi drugi posao,zbog prikrivanja KRIVICNOG DELA.Kada biste bili u EU,tek bi onda bre obrali zelen bostan........Ministre prosvete jer si im povecao platu,a kada ce da rade i da se ponasaju......nego gde je ovde onaj javni TUZILAC,spava.