ponedeljak 7. novembar 2011.
RSS
• Srbija •
Početna > Srbija > Marić: Srbiji nedostaje oko četiri hiljade vatrogasaca

Marić: Srbiji nedostaje oko četiri hiljade vatrogasaca

BEOGRAD- Srbiji nedostaje oko četiri hiljade vatrogasaca, a problem predstavlja i zastarela oprema, ukazao je danas načelnik Sektora MUP-a Srbije za vanredne situacije Predrag Marić govoreći o zahtevima sindikata za poboljšanje uslova rada u toj oblasti.

Marić je agenciji Beta rekao su "problemi prisutni" i da Sindikatu vatrogasaca Srbije, koji ukazuje na probleme, "ne može da prosipa demagošku priču", ali da je problem u nedostatku novca za nabavku opreme i za angažovanje više ljudi.

"Videli ste prošlog leta kada smo gasili velike šumske požare morali smo da angažujemo ljude iz sedam, osam gradova", rekao je Marić i ukazao da Beograd ima 650 vatrogasaca, a da je za grad te veličine optimalan broj 1.800. "Proces opremanja ide veoma sporo. Za poslednjih pet godina nabavili smo samo 80 vozila", rekao je Marić i naveo da se nada da će od januara svi vatrogasci u Srbiji, kojih ima oko tri hiljade, dobiti nove radne i zaštitne uniforme.

Upitan o uvođenju jedinstvenog broja 112 za zvanje policije, vatrogasaca i hitne pomoći, Marić je rekao da očekuje da taj sistem počne da radi od februara, kao i da je razlog za njegovo odlaganje nedostatak novca.

Sindikat vatrogasaca Srbije upozorio je pre nekoliko dana da Srbiji nedostaje oko četiri hiljade vatrogasaca da bi bezbednost građana bila na adekvatnom nivou.