sreda 7. septembar 2011.
RSS
• Srbija •
Početna > Srbija > Milanovčani bi da ih pas ujede za 20.000 dinara odštete?!

Milanovčani bi da ih pas ujede za 20.000 dinara odštete?!

GORNJI MILANOVAC - Pojedini građani Gornjeg Milanovca priznaju da bi pristali da ih namerno ujede pas lutalica kako bi ostvarili novčanu naknadu od 20.000 do 80.000 dinara, koliko se isplaćuje iz opštinskog budžeta.

Bivši radnik Fabrike automobilskih delova i predsednik Nezavisnog sindikata Miroslav Miletić (45) izjavio je da mu je "čista računica" da ga ujede pas, jer od toga ima prihode za život, dok fizičkim radom manje zaradi.

"Iznos ove nadoknade zavisi od stepena bolova, ali neću dozvoliti da me pas pocepa, već jedan manji ujed i primiću 40.000, a to je više nego prosečna plata. A posle nedelju dana oporavka, uz malo fizičkog rada imaću od čega da izdržavam porodicu", kazao je Miletić.

On nije jedini Milanovčanin koji ovako razmišlja.

Opštinski javni pravobranilac Srđan Lukić na sednici Opštinskog veća saopštio je da je od početka godine iz budžeta isplaćeno 499.020 dinara građanima na ime nadoknada za ujed psa ili štetu pričinjenu domaćim životinjama.

On je rekao da se sporovi uglavnom rešavaju vansudskim poravnanjem, mada je zabeleženo šest tužbi od kojih su dve pravosnažne - jednom oštećenom isplaćeno na ime ujeda 40.000 dinara.