Glas Javnosti

RECEPT ZA POČETNICE: Sladak kupus sa piletinom

Hrana
Autor: Glas javnosti

Ne treba vam ni mnogo sastojaka, ni mnogo kulinarskog umeća, a imaćete ručak za dva dana.

Ako nemate ideju za ručak, imamo predlog za vas - jer šta je bolje za naše zdravlje, nego povrće i meso.

Sladak kupus sa piletinom je jedno od klasičnih jela koje su nam često pravile mame i bake.


Od jedne glavice kupusa dobićete punu šerpu i imati ručak za dva dana.

Recept je toliko jednostavan, da nema šanse da vam ne uspe, pa ukoliko do sada niste pravili, krajnje je vreme da probate.

Sastojci:

  • 1 glavica kupusa
  • 1 crni luk
  • 1 šargarepa
  • 500 g piletine
  • so, biber, peršun, slatka paprika, ljuta paprika, lovorov list
  • 200 g pančete
  • 300 ml paradajz soka
  • ulje

Priprema:

U šerpi najpre na malo ulja propržite luk i šargarepu. Zatim dodajte piletinu iseckanu na kockice. Dinstajte dok se sve ne uprži.


Nakon toga dodajte seckan kupus, nalijte malo vode, ubacite lovorov list i krčkajte dok kupus skroz ne omekša.

Ubacite seckanu pančetu, paradajz sos i ostale začine.

Kuvajte još desetak minuta, pa sklonite sa ringle. Kada se prohladi, poslužite i uživajte u svakom zalogaju.


Glas javnosti/ U01S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR