subota 6. novembar 2010.
RSS
• Srbija •
Početna > Srbija > U Pirotu otvorena Kancelarija za ruralni razvoj

U Pirotu otvorena Kancelarija za ruralni razvoj

PIROT - Kancelarija za ruralni razvoj, koja će raditi pod okriljem Ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva, otvorena je u Pirotu. Manifestaciji je prisustvovao ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Saša Dragin, a do sada su otvorene 143 takve kancelarije.

"Suština ove ruralne mreže je da pomogne poljoprivrednicima u diversifikaciji poljoprivredne proizvodnje i da im pomogne u svim onim aktivnostima na selu koje mogu da unaprede život na selu. Niko neće želeti da živi na selu ukoliko selo kao grad ne bude imalo prodavnice, ambulante, veterinara i sve one sadržaje koji život čine punim", rekao je Dragin. Ministar je dodao da se time posebno pomažu marginalni krajevi u Srbiji koji su u nekoj vrsti letargije već godinama.

"Troškove rada ovih kancelarija finansira Ministarstvo. Na taj način se omogućava i poljoprivrednicima da imaju svoju službu koja će im pomoći i u aplikaciji za razne programe Ministarstva da bi im pomogli da žive na selu i da se bave poljoprivredom", kazao je on. Dragin je dodao da će Kancelarija praviti planove za razvoj tog dela Srbije. "Kancelarija će sarađivati sa regionalnom kancelarijom u Nišu i ono što je najbitnije je da poljoprivrednicima bude servis da sve one mere koje Ministarstvo donosi objašnjava poljoprivrednicima", rekao je Dragin.