subota 6. novembar 2010.
RSS
• Srbija •
Početna > Srbija > Svakog dana na trežnjenju po jedan vozač

Svakog dana na trežnjenju po jedan vozač

ZRENJANIN - Zrenjaninska policija je, na području Srednjobanatskog okruga, u devet meseci ove godine iz saobraćaja isključila 922 vozila zbog alkoholisanosti vozača, od kojih su 234 zadržana na trežnjenju, navedeno je u izveštaju o radu Policijske uprave u Zrenjaninu.

Od početka januara do kraja septembra ove godine, policija je podnela ukupno 6.017 zahteva za pokretanje prekršajnog postupka, od koji je 1.668 zbog neprilagođene brzine, a na drugom mestu su prekršaji zbog uživanja u alkoholu.

Kod sudije za prekršaje poslato je i 320 vozača zbog prolaska na crveno svetlo semafora, 320 zbog nepoštovanja prava pešaka na prelazu, a 235 posle nepropisnog preticanja. Takve, represivne mere, uz preventivno delovanje, doprineli su smanjenju ukupnog broja saobraćajnih nezgoda - sa 884 ,u devet meseci 2009, na 494 u istom periodu ove godine. Analitičari Policijske uprave u Zrenjaninu saopštili su da je u tom periodu značajno smanjen broj poginulih vozača u nesrećama na drumovima srednjeg Banata - sa 14 u prošloj, na šest poginulih u ovoj godini.