petak 5. februar 2010.
RSS
• Srbija •
Početna > Srbija > Radijatori uvek topli

Radijatori uvek topli

ZAJEČAR - Gradska uprava je u potpunosti preuzela nabavku mazuta, a sledeće srede bi trebalo da sa predstavnicima NIS potpiše ugovor o nabavci 1.200 do 1.500 tona mazuta.

Kako je objasnio predsednik Skupštine grada Ivan Joković, Zaječar je do 6. januara imao uglavnom solidno grejanje. Nakon prvih problema sa mazutom grad je od Direkcije za robne rezerve dobio 300 tona, a uskoro bi na osnovu novog ugovora o pozajmici iz istih izvora trebao da dobije još 500 tona. Joković ističe da pozajmljena količina mazuta iz robnih rezervi treba da se vrati u roku od 12 meseci, a ako se to ne učini, biće aktivirane menice na osnovu kojih će se mazut plaćati po tržišnoj ceni od 42 dinara, koja je za pet dinara veća od cene po kojoj se kupuje gorivo od NIS-a.

Komentari

Blago zajecarcima kad im magacioner Jokovic resava pitanje grejanja. Od njega su saznali da je grejanje do 6. januara bilo dobro, sa cime se ne slazu ljudi u naseljima Vlacic i Kraljevica. Mogao bi on jos stosta da kaze jer je ako me pamcenje dobro sluzi bio predsednik upravnog odbora toplane kad su Cesi postali vecinski vlasnik. Mogao bi i da kaze da li je istina da je Zajecaru iz robih rezervi najpre odobreno hiljadu tona mazuta a onda nakon izjave neobavestenog gradonacelnika Boska Nicica da Zajecar nema problema sa grejanjem (covek je neobavesten jer na posao kazu i ne dolazi) ta kolicina smanjena za 700 tona. Ima oko toplane mnogo mutnog na sto bi neke odgovore mogao da da i Jokovic.
Bas me zanima kako ce toplana, kad vrati dugove za ovu sezonu nabaviti gorivo za narednu, osim akogradska vlast ne nastavi da dere zajecarce.