četvrtak 4. avgust 2011.
RSS
• Srbija •
Početna > Srbija > Manifestacija "Evropa igra" u Loznici

Manifestacija "Evropa igra" u Loznici

LOZNICA - Loznica će od kraja sedmice biti domaćin folklornim ansamblima iz zemlje i inostranstva, koji će u okviru 10. međunarodne manifestacije "Evropa igra" predstaviti svoje umeće i Kulturno-umetnička društva.

Direktor Turističke organizacije Loznice Milena Konić rekla je za Tanjug da će višednevna smotra, koja će se odvijati u Loznici i Banji Koviljači, okupiti osam domaćih ansambala i učesnike iz Grčke, Mađarske, Slovačke, Ukrajine i Rumunije.

- Program će početi u subotu uveče defileom učesnika u centru grada, a zatim će za lozničku publiku biti održani nastupi gostiju iz Srbije i drugih zemalja, kao i folklornog ansambla lozničkog KUD "Karadžić" - navela je Konić.

U Tršiću, rodnom mestu velikana naše kulture Vuka Karadžića, biće organizovana folklorna radionica i radionica starih zanata, a gosti će posetiti Vukovu kuću, kao i manastir Tronošu, zadužbinu kralja Dragutina.

- Smotra "Evropa igra" ima za cilj da podstakne folklorno stvaralaštvo kroz druženje učesnika iz više zemalja i predstavi turističku ponudu lozničkog kraja - kazala je Konić .

Organizatori skupa su Ministarstvo ekonomije i regionalnog razvoja, lokalna samouprava i Turistička organizacija Loznice.