sreda 3. avgust 2011.
RSS
• Srbija •
Početna > Srbija > U penziju idu 94 rudara i radnika Resavice

U penziju idu 94 rudara i radnika Resavice

RESAVICA - Iz devet rudnika Javnog preduzeća podzemne eksploatacije uglja (JP PEU) Resavica, povodom Dana rudara 6. avgusta, u penziju će otići 94 rudara i zaposlena, izjavio je Dragan Simić iz Sektora za informisanje i saradnju sa sindikatom kompanije.

- Reč je o rudarima i ostalim radnicima koji su uslove za penziju stekli između 6. avgusta prošle i 6. avgusta ove godine, a među njima je sedam žena - precizirao je Simić.

Svečani ispraćaj novih penzionera i tradicionalno uručenje ručnih satova sa posvetom biće upriličen 4. avgusta, u hotelu "Đula" u Resavici.

Ove godine sa odlaskom u penziju rudara nije bilo problema kao ranijih godina.

- Vlada je 21. aprila donela zaključak kojim se izmiruju obaveze za penziono i invalidsko osiguranje pojedinih privrednih subjekata u Srbiji i na taj način omogućila povezivanje staža i za radnike JP PEU. To povezivanje odnosi se na period do 31.decembra 2010. godine i na ovaj način naši radnici koji su stekli uslov za odlazak u penziju ostvarili su pravo na nadoknadu koja im zasluženo pripada - rekao je generalni direktor JP PEU Goran Bojić.