četvrtak 3. februar 2011.
RSS
• Srbija •
Početna > Srbija > U Kraljevu do kraja nedelje useljivo 70 kuća

U Kraljevu do kraja nedelje useljivo 70 kuća

KRALJEVO - U Kraljevu je u toku sklapanje 191 montažne kuće, a očekuje se da će krajem nedelje 70 kuća biti useljeno, najavio je gradonačelnik Kraljeva Ljubiša Simović.

- Radi se u vrlo teškim uslovima, jer već danima mrazevi i temperature od minus 10 stepeni onemogućavaju mnoge građevinske radove - rekao je Simović.

Na račun za sanaciju posledica zemljotresa do sada je uplaćeno 860 miliona dinara, a potrošeno 336 miliona. Gradonačelnik Kraljeva kaže da počinje intenzivnije trošenje novca, jer počinju i plaćanja za gradnju novih kuća, kao i isplata pomoći za sanaciju oštećenih objekata.

- Građevinskog materijala za sada ima dovoljno, ali moramo se dobro spremiti za početak proleća, kada će ljudi masovno krenuti u sanaciju kuća - naglasio je Simović i dodao da u Štabu za vanredne situacije očekuju da će do polovine februara biti završeni projekti sanacije za desetak zgrada.

Komisije za procenu štete do sada su pregledale 12.077 objekata od oko 16.000 prijavljenih sa oštećenjima. Za rušenje je predviđeno 712 objekata, među kojima su kuće, pomoćni i poljoprivredni objekti. Peti stepen oštećenja ima 621 objekat, četvrti stepen 827 objekata, a 10.000 objekata ima manja oštećenja, od prvog do trećeg stepena.