utorak 2. novembar 2010.
RSS
• Srbija •
Početna > Srbija > Video kamere nadziru centar Jagodine

Video kamere nadziru centar Jagodine

JAGODINA - Administrativni centar Jagodine, glavnu ulicu, okolinu gradskog stadiona i Akva park od danas nadziru video kamere, ugrađene u okviru akcije "Jagodina bezbedan grad", a pušteno je u radi i deset baznih stanica za brzi bežični internet.

Reč je o testiranju pilot-mreže "NJiFi Mesh", a plan je da se područja grada i tri prigradske mesne zajednice - Ribare, Končarevo i Rakitovo na levoj obali Velike Morave, pokriju sa 30 kamera i 100 internet stanica, čime će Jagodina postati najumrežaniji grad u regionu.

- Jagodina će imati svoj ŠID, a to znači da će svaki građanin i posetilac Jagodine imati pristup internetu, ali će prvo morati da se registruje, uđe na sajt grada, pročita nešto o gradu, i onda će imati pristup internetu - rekli su  stručnjaci firme "ZoviMe" iz Beograda, koji realizuju ovaj projekat.

Mreža omogućava i jeftino telefoniranje svim građanima koji imaju "pametne" mobilne telefone, nezavisno iz koje su mreže, tvrde oni i ističu da Jagodina realizacijom ovog projekta uvećava svoju infrastrukturu koja će pozitivno uticati na ekonomski razvoj i povećanje intelektualnog kapaciteta grada.