utorak 2. novembar 2010.
RSS
• Srbija •
Početna > Srbija > radnik Polimermera štrajkuje glađu ispred suda

radnik Polimermera štrajkuje glađu ispred suda

LESKOVAC - Bivši radnik "Polimermera" Goran Petković iz leskovačkog sela Kumarevo počeo je danas štrajk glađu ispred Višeg suda u Leskovcu jer mu sud nije isplatio 465.000 zaostalih zarada, posle stečaja i prodaje preduzeća.

- Sud odlaže isplatu moje zarade iako je rešenje izvršno već nekoliko godina. Kažu da je novac iz stečajne mase potrošen, ali mene to ne zanima, ja hoću svoj novac sa kamatom jer nemam od čega da živim - rekao je taj radnik.

U sudu je nezvanično rečeno novinarima da su novcem dobijenim od prodaje preduzeća obeštećeni poverioci prvog i drugog reda, a da je zaostale zarade dobilo 15 od dvadesetak radnika i da za preostalih pet nije bilo novca.

Petković je, međutim, rekao da je sud, odnosno, sudski veštak, doneo lošu procenu vrednosti "Polimermera", jer nisu obuhvaćeni svi fabrički pogoni, poput osmospratne metalne kule, koja je u osnovi imala 250 kvadrata.

- Te kule, kao i još nekoliko objekta, nema nigde u popisnoj listi na osnovu koje je izvršena procena i prodata firma. A novi vlasnik je odmah po ulasku u preduzeće rasturio kulu i gromadu gvožđa prodao i sada tvrde da kule nije ni bilo - ispričao je Petković i najavio da će štrajkovati glađu sve dok ga neko silom ne skloni ispred ulaza u sud.