utorak 2. novembar 2010.
RSS
• Srbija •
Početna > Srbija > Pola veka rokenrola u Čačku

Pola veka rokenrola u Čačku

ČAČAK - Prigodnim programima u Domu kulture će od 2. do 4. novembra biti obeležena 50 godina rokenrola u Čačku. Svoje učešće prijavili su osnivač legendarne grupe "Smak" Radomir Mihailović Točak, Bora Đorđević sa "Ribljom čorbom" i veći broj nekadašnjih i današnjih rok muzičara poteklih u ovom kraju Srbije.

Na proslavi će se pojaviti i "Bele višnje", jedan od najboljih rok bendova iz šezdesetih godina prošlog veka, koji se ponovo okuplja za ovu priliku. Muzička scena iz tog vremena u gradu na Zapadnoj Moravi bila je jedna od najrazvijenijih i najaktivnijih u tadašnjoj državi.

Jubilarna priredba otpočeće sutra otvaranjem fotografija rok grupa koje su postojale u proteklih pola veka. Za sredu predviđeno je, uz nastup muzičkih sastava, održavanje tribine "Kako je Čačak zavoleo rokenrol, dok je poslednjeg dana na programu koncert mladih čačanskih rokera u sali bioskopa "Prag".

Povodom pedesetogodišnjeg jubileja Gradska bibliotekka "Vladislav Petković Dis" pripremila je prigodnu knjigu, a biće izdat i CD sa koncerata koji se održavaju za vreme proslave.