utorak 2. novembar 2010.
RSS
• Srbija •
Početna > Srbija > Novi pokušaj prodaje fabrike Milan Toplica

Novi pokušaj prodaje fabrike Milan Toplica

PROKUPLJE - Stečajni upravnik fabrike minerelne vode "Milan Toplica" Miroljub Dimitrijević najavio je da će do kraja godine biti organizovan još jedan pokušaj prodaje tog preduzeća pošto ni druga aukcijska prodaja nije uspela.

On je kazao da aukcija zakazana za 29. oktobar u Privrednom sudu u Nišu nije održana jer niko od zainteresovanih nije uplatio depozit od 62 miliona dinara za kupovinu imovine fabrike mineralne vode iz Tulara.

Dimitrijević je objasnio da će u narednih 15 dana sazvati petočlani Odbor poverilaca fabrike "Milan Toplica" i zatražiti saglasnost da promeni način prodaje fabrike, odnosno da se sa aukcije pređe na prodaju prijemom pisanih ponuda.

- Sigurno je da će do kraja godine biti organizovana još jedna prodaja fabrike a da li će doći do izmena u načinu prodaje i daljeg pada početne cene fabrike odlučiće se na Odboru - kazao je Dimitrijević.

Imovina fabrike koja ne radi od 2003. godine procenjena je na blizu 3,2 miliona evra, a vrednost potpuno nove još neinstalirane proizvodne linije vredna je 2,8 miliona evra. Fabrika "Milan Toplica" privatizovana je 2004. kada su je kupili C market, Atlas sistem i Eko produkt iz Beograda.

Pošto novi vlasnici nisu izvršili ugovorne obaveze kupoprodajni ugovor pred Privrednim sudom u Nišu raskinut je 2008. godine, a fabrika je na izričiti zahtev radnika koji su hteli da zaštite imovinu od propadanja otišla u stečaj u septembru 2009. godine.