četvrtak 2. septembar 2010.
RSS
• Srbija •
Početna > Srbija > Protest zbog nelegalnih taksi vozila

Protest zbog nelegalnih taksi vozila

NOVI SAD - Novosadski taksisti počeli su danas protestnu vožnju centralnim gradskim bulevarima i ulicama, jer im, kako ističu, gradska vlast nije ispunila prošlogodišnje zahteve.

Članovi registrovanih taksi udruženja zatražili su ukidanje nelegalnih taksi vozila, hitno ukidanje linijskog taksi prevoza, kao i da izdavanje legitimacije za vozače koji rade duže od 10 godina ne bude uslovljeno polaganjem ispita o poznavanju grada.

Te i druge zahteve, koji su nadležnima u gradu upućeni krajem prošle godine, taksisti su dopunili traženjem ostavke člana Gradskog veća zaduženog za saobraćaj Siniše Bubnjevića, koga smatraju najodgovornijim za teško stanje u novosadskom taksi prevozu.

Član Organizacionog odbora za protest Radoslav Krstić rekao je novinarima da u Novom Sadu ima oko 5.000 taksija, dok je prema njihovoj proceni optimalno oko 1.300 vozila.

Članovi udruženja traže i da grad utvrdi minimalnu cenu taksi usluga, kao i da se obustavi izdavanje novih rešenja za tu delatnost, dok se ne donese odluka o potrebnom broju taksi vozila u tom gradu.

Taksisti su od Železničke stanice krenuli laganom vožnjom Bulevarom oslobođenja, najavljujući da će protesti biti održavani svakog dana od 10 do 18 sati, do ispunjenja njihovih zahteva.