utorak 2. avgust 2011.
RSS
• Srbija •
Početna > Srbija > Do dokumenata putem interneta

Do dokumenata putem interneta

VRANJE - U gradskoj upravi u Vranju u toku je realizacija projekta koji će već od oktobra omogućiti građanima da lična dokumenta dobijaju putem interneta, izjavio je pomoćnik gradonačelnika Vranja za lokalni ekonomski razvoj Boban Stanković.

- Sistem elektronske uprave, čija je realizacija počela, već od jeseni će omogućiti građanima da sva lična dokumenta, iz nadležnosti Gradske uprave, poruče i dobiju putem interneta - kazao je Stanković.

Pomoćnik gradonačelnika objašnjava da su to izvodi iz matične knjige rođenih, matične knjige venčanih, uverenja o državljanstvu i čitav set drugih "papira" sve do registracije preduzeća.

On takođe kaže da će ovaj sistem olakšati posao građanima utoliko što će im omogućiti da posredstvom interneta "uđu" u svoj predmet i da prate rokove i tehniku realizacije.

- U toku je nabavka softvera koji će biti povezan sa 19 mesnih zajednica, kao i obuka 180 službenika gradske uprave koji će raditi na ovom projektu - rekao je Stanković.

Projekt elektronske uprave u Vranju sa 164.000 evra finansira Evropska unija, a rok njegove realizacije je april 2012. godine.

Komentari

Blago vama