subota 2. jun 2012.
RSS
• Srbija •
Početna > Srbija > Nemački ministar do Novog Sada biciklom!

Nemački ministar do Novog Sada biciklom!

NOVI SAD - Ministar za evropske poslove nemačke pokrajine Baden Virtemberg Peter Fridrih deo puta od Ulma do Novog Sada prešao je biciklom, da bi razgledao Podunavlje.

Fridrih je novinarima u Novom Sadu rekao da je sa saradnicima putovao biciklom, da bi doprineo što uspešnijem uspostavljanju Dunavske strategije. Oni su na put krenuli 28. maja, u Novi Sad stigli u petak i danas nastavili ka Rumuniji, kazavši da će od ukupno oko 1.800 kilometara puta, biciklima preći oko 300 kilometara.

Fridrih je predsedniku Skupštine Vojvodine Šandoru Egerešiju rekao da Dunavski region nije "projekat elite", već da sprovođenje Dunavske strategije i njome predviđenih projekata treba da građanima donese boljitak.

Egereši je rekao da su Baden Virtemberg i Vojvodina nosioci ideje, izrade a sada i sprovođenja Dunavske strategije. "U toj saradnji ima još mnogo mesta za zajedničke projekte za razvoj turizma, zaštite okoline, privrede", naveo je Egereši.

Dodao je da je insistirao na uspostavljanju saradnje kancelarija Vojvodine i Baden Virtemberga u Briselu, i na nastavljanju dosadašnje dobre prakse stažiranja vojvođanskih mladih i perspektivnih stručnjaka u toj nemačkoj pokrajini.

Egereši je pozvao ministra Fridriha da poseti Kamp tolerancije mladih podunavskih gradova i regiona koji će se ove godine po šesti put održati u Bačkoj Topoli.