petak 2. mart 2012.
RSS
• Srbija •
Početna > Srbija > EU dala 70.000 evra Kuršumliji

EU dala 70.000 evra Kuršumliji

KURŠUMLIJA - Opština Kuršumlija dobila je bespovratnu finansijsku pomoć od Evropske unije u vrednosti od 71.459 evra za sprovođenje projekta "Socijalno integrisana Kuršumlija" kojim će posao dobiti deset nezaposlenih građana.

Radi se o projektu kojim će u narednih 13 meseci biti obuhvaćeno oko 60 domaćinstava sa osobama sa invaliditetom kao i starima i nemoćnima sa teritorije kuršumlijske opštine kojima će biti pružana stručna nega od strane obučenih gerentodomaćica.

Sertifikat za uspešnu projketnu aplikaciju kućne nege projekta "Socijalno integrisana Kuršumlija", u Beogradu je predsednici opštine Kuršumlija Vesni Jakovljević uručio šef delegacije Evropske unije u Srbiji Vensan Dežer.

"Radi se o veoma značajnom projektu u koji su uključene izbeglice i interno raseljena lica koja će dobiti posao u narednih godinu dana. Istovremeno, biće zbrinut veći broj osoba sa invaliditetom kao i stari i nemoćni kojima je stručna nega preko potrebna", rekla je predsednica opštine Kuršumlija Vesna Jakovljević.

Evropska unija je za projekat "Unapređenje životnih uslova, prava i zapošljavanje izbeglica i interno raseljenih lica u Srbiji" izdvojila je 2,6 miliona evra za 25 lokalnih samouprava.