subota 1. septembar 2012.
RSS
• Srbija •
Početna > Srbija > Jagodinskim đacima 1.000 rančeva sa školskim priborom

Jagodinskim đacima 1.000 rančeva sa školskim priborom

JAGODINA - U Skupštini grada, na redovnom prijemu za građane, podeljeno je više od 1.000 rančeva sa kompletnim školskim priborom, za najsiromašnije đake Jagodine, izjavio je predsednik Skupštine grada Dragan Marković - Palma.

"Naredne nedelje, 5. septembra, đacima prvacima iz budžeta grada biće uručeno po 8.000 dinara, a knjige će besplatno dobiti od Ministarstva prosvete i nauke", rekao je Marković.

U selu Ribaru, najvećem u opštini Jagodina, 3.septembra biće otvorena nova škola, najavio je Marković. Za pomoć Skupštine grada danas se javilo više od 1.500 građana.

"Problemi su isti kao i prošlih godina, došle su samohrane majke, majke sa više dece, ljudi koji nigde ne rade, stari i bolesni kojima treba novac za lekove", rekao je Marković.

On je ocenio da "za dve do tri godine" neće biti ovakvih redova pred zgardom Skupštine grada kao danas, a "dolaziće samo oni sa drastično teškim ekonosmkim problemima".

"Ovo što radimo danas i što smo radili poslednjih sedam godina, u drugim gradovima ne rade, a za ovo, kada me pitate odakle sredstva, odgovaram imamo ih, jer štedimo", rekao je Marković.