subota 1. januar 2011.
RSS
• Srbija •
Početna > Srbija > Isušeno 56 stambenih objekata u lozničkom kraju

Isušeno 56 stambenih objekata u lozničkom kraju

LOZNICA - U lozničkom kraju, duž priobalnog pojasa koji je početkom decembra poplavila Drina, nastavlja se isušivanje porodičnih kuća posebnim mašinama, što je do sada obavljeno u 56 stambenih objekata.

Pomoćnik gradonačelnika Loznice Marinko Nikolić rekao je danas Tanjugu da je, prema ranije utvrđenoj listi prioriteta, uz učešće čelnika mesnih zajednica sa područja koje je bilo poplavljeno, nastavljeno isušivanje u 15 porodičnih kuća.

Prema njegovim rečima, posebnim mašinama je do sada isušeno 56 porodičnih kuća, prvenstveno domaćinstava sa malom decom, starima i bolesnima, a takav pristup biće primenjivan do završetka celokupnog posla.

Dinamika kojom se obavlja isušivanje u prostorijama kuća koje su bile pod vodom određuju 15 raspoloživih mašina koje je na ime pomoći Loznici uputio Crveni krst Srbije i obim vlage, veličina i broj prostorija u objektima, objasnio je Nikolić.

Na području koje bilo zahvaćeno nezapamćenom poplavom, mnoge porodice upotrebljavaju šporete i peći na čvrsto gorivo i električne grejalice, nastojeći da i same u što kraćem roku odstrane vlagu iz svojih domova.

Početkom meseca, Drina je poplavila čitavo priobalno područje u lozničkom kraju.
Pod vodom je bilo oko 1.000 porodičnih kuća i vikendica, veliki broj privrednih i drugih objekata i 6.000 hektara zemljišta, a tada je evakuisano 126 porodica sa 505 članova.