Glas Javnosti

Rusi diplomatskim putem saopštila Izraelcima da Iran ne želi eskalaciju

Svet
Autor: Glas javnosti

Rusija je prenela Izraelu da Iran ne želi dalju eskalaciju, a Moskva se nada da to ne želi ni Izrael, izjavio je šef ruske diplomatije Sergej Lavrov.

„Održani su telefonski kontakti između rukovodstva Rusije i Irana, između naših predstavnika i Izraelaca. Jasno smo shvatili u tim razgovorima i preneli Izraelcima da Iran ne želi eskalaciju“, rekao je Lavrov u intervjuu radio stanicama Sputnjik, Govori Moskva i Komsomoljska pravda.

Takođe je napomenuo da Iran ne poseduje nuklearno oružje.

„Zapadne zemlje žele da pripišu Iranu napad nuklearnim oružjem, koje on ne poseduje. To potvrđuje IAEA, Iran je zemlja koja se najviše proverava od svih potpisnika Sporazuma o neširenju nuklearnog oružja“, istakao je ruski ministar.

Razgovori na Zapadu o navodnoj želji Irana da napravi nuklearno oružje pokušaj su da se skrene pažnja svetske zajednice sa Gaze na novi cilj, rekao je Lavrov.

„Čini mi se da su želja i cilj – skretanje pažnje svetske zajednice sa onoga što se dešava u Sektoru Gaza gde je humanitarna katastrofa, gde mnogi specijalni izvestioci Saveta za ljudska prava UN već govore o genocidu, da je cilj da skrenu pažnju na Iran kao pretnju“, rekao je on.

Glas javnosti /S04S 

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR