četvrtak 31. jul 2008.
RSS
• Sport •
Početna > Sport > Tošić stiže, ostali se konsultuju

Selektor Miroslav Đukić zadovoljan odlukom Komiteta za status fudbalera

Tošić stiže, ostali se konsultuju

FIFA je juče potvrdila prošlonedeljnu odluku - svi klubovi su u obavezi da puste igrače rođene posle 1. januara 1985. godine na OI u Pekingu. To je presuda Komiteta za status fudbalera koji je odbacio prigovore Verdera, Šalkea i Barselone, klubova koji tvrde da su im sporni igrači preko potrebni u narednom periodu. Sudija Slim Aloulu je, nezadovoljnim klubovima, ipak ostavio mogućnost žalbe pred Arbitražnim sudom u Lozani, pa nema sumnje da priča oko puštanja igrača na OI i dalje nije završena.

Odluka svetske „kuće fudbala“ obradovala je srpskog selektora Miroslava Đukića koji, zbog spora sa klubovima, nije mogao da računa čak na četvoricu „orlova“ - Babovića, Đorđevića (Nant), Tošića (Verder) i Kačara (Herta).

- U kontaktu smo sa svim „spornim“ reprezentativcima koji se i dalje konsultuju sa čelnicima svojih klubova. Mislim da je Duško Tošić već dobio dozvolu Verdera i da će nam se vrlo brzo pridružiti, dok nam u slučaju ostalih igrača ostaje da sačekamo još malo - otkriva selektor Đukić u razgovoru za Glas javnosti.

Kormilar „orlova“ ne krije da želi što pre da kompletira tim.

- I dalje ne znamo koliko ćemo čekati na dolazak ostalih reprezentativaca, ali sam optimista i očekujem da ću vrlo brzo moći da računam na sve igrače koje sam pozvao za OI u Pekingu. Voleo bih da nam se pomenuti igrači što pre priključe, jer je zaista malo vremena ostalo do početka olimpijskog turnira - zaključuje Đukić.