četvrtak 31. jul 2008.
RSS
• Sport •
Početna > Sport > Daleko je Liga šampiona

Utakmica sa azerbejdžanskim Interom spustila na zemlju fudbalere Partizana

Daleko je Liga šampiona

Potrebno je da dobro izanaliziramo utakmicu, ispravimo greške, kako bismo ostali i sledeće nedelje u Evropi, kaže kapiten Partizana Đorđević

Ako se može bilo šta dobro pronaći u veoma bledoj partiji i remiju (1:1) srpskog šampiona na gostovanju u Bakuu u okviru kvalifikacija za Ligu šampiona, to je činjenica da fudbaleri Partizana nisu tražili opravdanja u visokoj travi, lošim vremenskim uslovima ili prenapumpanim loptama. Prvi koji je priznao da je Inter bio bolji je trener Slaviša Jokanović, a odmah za njim to je učinio i kapiten Nenad Đorđević. Na taj način, „crno-beli“ su začeli neku novu filozofiju, koja ne traži krivca u drugima, već prvo polazi isključivo od sebe.

- Inter nas je nadigrao u drugom poluvremenu, dok smo u prvom mi bili za bolji. Ali, onda smo se naglo povukli, počeli da pravimo greške u defanzivi, jeftino gubili lopteÖ Potrebno je da dobro izanaliziramo utakmicu, ispravimo greške, kako bismo ostali i sledeće nedelje u Evropi - jasno i glasno priznaje Đorđević.

Azeri uvereni u prolaz!?

Ne može prvak Srbije više da računa na sigurnu pobedu ni u Azerbejdžanu, što je najbolje potvrdila ova utakmica. Azerbejdžanski klubovi ulažu u fudbal više novca nego srpski i to je činjenica koju ne treba ispustiti iz vida. Otuda i ne čudi pomalo potcenjivačka izjava predsednika Intera Georgija Nikolova, koji je rekao da njegova ekipa ima velike šanse za prolaz dalje.
- Protivnik u drugom poluvremenu nije mogao da pređe centar. Nije lako pobediti Partizan, imaju više iskustva od nas, ali ako odigramo u Beogradu kao pre dva dana, idemo dalje. Šteta, nije nas pogledala sreća - rekao je Nikolov.

Prelaznu ocenu u taboru iz Beograda, i više od toga, dobio je samo golman Mladen Božović. A, kako i ne bi kad je skinuo bar pet čistih „zicera“ domaćinu u drugom poluvremenu. Da ne beše Mladena, pitanje je sa koliko golova u mreži bi se Partizan vratio kući.

- Uprkos svemu, ovo je dobar rezultat za nas, jer imamo prednost u odnosu na rivala. Jasno je da u Evropi više ne postoje protivnici koji će nam se tek tako predati, zato i ne treba da čudi rezultat. Što se tiče odbrana, dao sam maksimum - skroman je bio junak meča Božović.

Do revanša na stadionu u Humskoj ostalo je još pet dana. U međuvremenu, tačnije sutra, u Nionu će biti održan žreb za treće kolo Lige šampiona, ali „crno-beli“ neće biti toliko fokusirani na Švajcarsku kao što bi bili da je rezultat bio povoljniji.
- Znamo da će Inter u Beogradu morati da juri rezultat, što će nam dodatno otvoriti šansu za gol. Naravno da ni po koju cenu ne smemo i nećemo ponoviti igru iz Bakua. Međutim, sada je najvažnije da imamo rezultat, što se u evropskim mečevima jedino i gleda - podseća strelac gola za Partizan Miloš Bogunović.

Dobra vest je i da povreda zadnje lože Milovana Sikimića, zbog čega je morao da napusti teren u 20. minutu, nije teže prirode, te da bi iskusni štoper mogao da zauzme mesto u odbrani sledeće srede.

Komentari

Bezvezni klubovi kao sto su Partizan i Inter-Baku zele u Ligu sampiona jedino zbog novca. Znaju oni da ce protiv iole jacih klubova samo da se brukaju. Mada, u stvari, ne mogu ni da se brukaju, jer su vec na samom dnu dna, niko i nista.