četvrtak 31. jul 2008.
RSS
• Sport •
Početna > Sport > Biću broj jedan, ako mi je suđeno

Jelena Janković ne očajava zbog propuštene šanse

Biću broj jedan, ako mi je suđeno

Mislim da svaki naporan rad mora da se isplati, pre ili kasnije. Moje vreme dolazi, ovoljno sam otivisana i želim da postanem broj jedan i da osvojim grend slem

Nadomak trona, druga teniserka sveta Jelena Janković ističe da ne očajava zbog propuštene šanse da se posle turnira u Los Anđelesu ustoliči na mestu prve teniserke VTA liste. Poraz u polufinalu od Ruskinje Dinare Safine odložio je njenu promociju u reket broj jedan i trku sa aktuelnom prvakinjom Anom Ivanović prebacio na teren turnira u Torontu, na kome obe srpske dive uz Ruskinju Mariju Šarapovu važe za apsolutne favorite.

- Ok, sve je u redu. Ako mi je suđeno da budem broj jedan, onda ću to i postati. Ako nije, onda mogu čitav život da pokušavam i od toga neće biti ništa. Ipak, mislim da svaki naporan rad mora da se isplati, pre ili kasnije - ispričala je Jelena medijima po dolasku u Toronto, gde će uz Anu Ivanović nastaviti šampionsku trku.

Ona je istakla da nije nezadovoljna uprkos porazu u Los Anđelesu, zbog kojeg nije uspela da se popne na vrh liste najboljih igračica.

ANA GUBILA OD NERVOZE

Pre nego što je uspela da se popne na najvišu poziciju svetske liste, sadašnji broj jedan ženskog tenisa, Ana Ivanović je priznala da je u početku imala veliku tremu, toliku da je od pritiska izgubila meč već u prvom kolu.
- Bila sam broj dva kada se povukla vodeća na listi Žistin Enan. Trebalo je da igram na turniru u Rimu i eventualno osvojim prvo mesto, ali ja sam bila toliko nervozna da nisam uopšte mogla da se nosim sa pritiskom. Igrala sam užasno i izgubila već u prvoj rundi - ispričala je Ana Ivanović, kojoj je iz drugog pokušaja uspelo da osvoji grend slem u Parizu, ali i titulu prve teniserke sveta.

- Moje vreme dolazi, dovoljno sam motivisana i želim da postanem broj jedan i da osvojim gren slem. To su moji ciljevi. Što se tiče Los Anđelesa, ne mogu da budem nezadovoljna, pogotovo što sam zbog povrede kolena trenirala samo četiri dana pre početka turnira. U ovom momentu prvenstveno želim da saniram povredu i dođem u punu formu. Zdrava jesam, ali mi je potrebno neko vreme da povratim snagu.
Da bi dodatno pojasnila situaciju i demantovala priče o tome da je preveliki pritisak zbog osvajanja prve pozicije tera u poraze, Jelena je ispričala i deo svoje životne priče.

- Kada sam počinjala da treniram tenis sa nekih devet i po godina, nisam ni pomišljala da ću da budem profesionalac, a sada se nalazim nadomak svetskog teniskog trona, što je za mene nešto zadivljujuće. Veoma sam blizu i nadam se da će se i to desiti jednog dana. Do tada želim da se oporavim, kako bih mogla opet da igram i uživam u tome - zaključila je Jelena Janković.

Komentari

Turnir se igra u Montrealu, a ne u Torontu. Muskarci igraju u Torontu.