nedelja 30. decembar 2012.
RSS
• Sport •
Početna > Sport > Stranci haraju srpskom košarkom

Stranci haraju srpskom košarkom

Cuvajmo domace!
Trend sa velikim brojem inostranih košarkaša u srpskim klubovima nastavlja se iz godine u godinu, dok je naših pravih talenata sve manje. Bivši predsednik KSS Dragan Kapicic upozorava da bi srpska košarka zbog toga u skorije vreme mogla da bude u velikom problemu.

Godinama unazad glavnu rec u Partizanu, Crvenoj zvezdi i Radnickom vode stranci. Ove sezone svi naši klubovi u rosteru imaju skoro jednak broj stranih i domacih igraca.
- Apsolutno mi se ne svida to što srpski klubovi u svojim redovima imaju sve više igraca iz inostranstva. To nije dobro za našu košarku, jer na taj nacin gubimo srpske talente koji u svojim ekipama imaju sve manju minutažu. Nije ni cudo što sve mladi odlaze iz Srbije - rekao je Kapicic i dodao:

- Svestan sam da klubovi žele rezultate i da je dovodenje stranaca na neki nacin i komercijalni potez kako bi publika u što vecem broju dolazila na utakmice, ali i tu treba napraviti balans. Mišljenja sam da u svakoj ekipi ne treba više od dva stranca.

Košarkaška legenda takode istice da je za naše klubove bolje da vracaju srpske košarkaše koji dobijaju sve manje šanse u inostranim ekipama. Takav je slucaj s Tepicem, Tripkovicem, Rašicem...

- Pogledajte koliko naših igraca nema minutažu u inostranim timovima. Zar nije bolje da njih vracamo? Siguran sam da bi oni bili od velike pomoci, a pritom bismo jacali srpsku košarku. Takode sam veliki protivnik da stranci igraju za Srbiju. Ako se nastavi ovako, bojim se da cemo jednog dana u prvoj petorci imati više stranaca nego domacih košarkaša - zakljucio je Kapicic.