utorak 30. septembar 2008.
RSS
• Sport •
Početna > Sport > Cena za majice - dva miliona dinara!

ZAMENIK DISCIPLINSKOG SUDIJE DRAGČE DIMITRIJEVIĆ KAZNIO ZVEZDU

Cena za majice - dva miliona dinara!

Maksimalna kazna za klub od 600.000 dinara, a 11 igrača koji su nosili majice sa likom osuđenog navijača Uroša Mišića i sekretar stručnog štaba Vojislav Lalatović platiće po 120.000 dinara. MUP u petak odlučuje da li će se večiti derbi ponovo igrati pred praznim tribinama

Zamenik disciplinskog sudije Zajednice superligaša Dragče Dimitrijević konačno je saslušao čelnike i fudbalere Crvene zvezde i utvrdio da su svi oni, ali i klub, krivi za propuste koji su se dogodili na meču sa Jagodinom. Crvena zvezda će kao klub platiti maksimalnu kaznu od 600.000 dinara, a 11 igrača koji su nosili majice sa likom osuđenog navijača Uroša Mišića i sekretar stručnog štaba Vojislav Lalatović platiće po 120.000 dinara. Tako će Zajednica superligaša od našeg najtrofejnijeg kluba inkasirati ukupno 2.040.000 dinara, oko 27.000 evra, što je, prema tvrdnjama Dimitrijevića, najveća novčana globa ikada izrečena nekom našem klubu. Svi kažnjeni imaju rok od 15 dana da izmire obaveze, a klub ima pravo žalbe u tom periodu, o kojoj će odlučivati Komisija za žalbe.

- Odluka je doneta na osnovu člana 68 Pravilnika u kome piše da se kažnjava svako ko za vreme, pre i posle utakmice vređa nečije dostojanstvo, u ovom slučaju sudije Lazovića. Utvrdili smo da onakav propust nije smeo da se dogodi i da igrači nisu smeli da se ogluše na upozorenje glavnog sudije da ne izlaze na teren u majicama - objasnio je Dimitrijević i podvukao da je kazna doneta po svim standardima FIFA.

TANASIJEVIĆ: POSTUPAK I U KLUBU

Dobrivoje Tanasijević, v. d. predsednika   javno je otkrio da su tri osobe neposredno pred početak susreta sa Jagodinom ušle u njegovu kancelariju i tražile da igrači na teren izađu s porukom „pravda za Uroša“. Taj zahtev je odbio, ali nije uspeo da spreči da se ta namera i ostvari.
- Crvena zvezda će pokrenuti postupak u skladu sa svojim pravilnikom prema odgovornim licima za učinjene propuste. Taj proces obaviće se unutar kluba - otkrio je Tanasijević.
Zvezdin kapiten Nenad Milijaš istakao je da su igrači imali dozvolu klupskih čelnika da obuku pomenute majice. To se, kasnije, ispostavilo netačnim.
- Pošto bez znanja Uprave niko ne može da uđe u svlačionice, mislili smo da postoji dozvola kluba da ih obučemo - poručio je Milijaš.    J. T.

I LALATOVIĆ ODGOVORAN

Prema Dragčetu Dimitrijeviću glavni krivac za propust „crveno-belih“ je sekretar stručnog štaba Vojislav Lalatović. Popularni Voja Kis uoči utakmice primio je poziv od v. d. predsednika u kojem je upozoren da postoji indicija da se igračima dostave majice „pravda za Uroša“.
- Dobrivoje Tanasijević me je obavestio da će igračima možda biti ponuđeno da na teren izađu u spornim majicama. Upozorio sam ih da to ne učine dok su stajali u hodniku i otišao da sastavim protokol za utakmicu. Ne znam da li su me čuli, kao ni ko je doneo majice u svlačionicu. Treneru Janevskom i sportskom direktoru Iliji Iviću nisam se obratio tim povodom. Kada sam krenuo na teren, igrači su već bili pred severnom tribinom - priznao je deo odgovornosti Lalatović.     J. T.

Zanimljivo, i dalje ostaje tajna kako su majice dospele do igrača Crvene zvezde, jer niko od saslušanih lica nije dao precizan odgovor kako su se majice našle u svlačionici pored dresova. Inače, iako stadion Crvene zvezde nije suspendovan, odigravanje 134. večitog derbija, koji je zakazan za nedelju (17), pred publikom i dalje je pod znakom pitanja. Odluku o eventualnom zatvaranju kapija „Marakane“ mogli bi da donesu organi MUP-a Srbije i Zajednice superligaša na sastanku u petak ukoliko im klubovi ne pruže garancije da mogu da organizuju meč visokog rizika.