sreda 30. maj 2012.
RSS
• Sport •
Početna > Sport > Rukometašice Srbije očitale lekciju Grčkoj

Kvalifikacije za EP

Rukometašice Srbije očitale lekciju Grčkoj

AMIDEO - Ženska rukometna reprezentacija Srbije pobedila je  u Amideu selekciju Grčke sa 26:21 (13:11), u petom kolu takmičenja u Grupi dva za plasman na Evropsko prvenstvo.

Rukometašice Srbije brzo su došle do prednosti od 7:2 i pokazale da su po kvalitetu daleko bolje od protivnica, a onda im je ponestalo motiva i sopstvenim greškama dozvolile su da Grkinje do poluvremena stignu na "pristojnih" 11:13.

U nastavku ove ne naročito kvalitetne utakmice Srbija je opet povećala prednost na "sigurnih pet golova", koje je održavala do kraja meča. Kapiten rukometašica Srbije Andrea Lekić postigla je šest golova i zajedno sa Sanjom Damnjanović koja je četiri puta pogađala mrežu odigrala na nivou koji se od njih očekuje.

Golmanka Katarina Tomašević je u prvom poluvremenu dobro čuvala svoju mrežu, pa je u nastavku šansu dobila i Kristina Giorgijev. U timu Grčke bolje od ostalih bile su Labrini Cakalu sa sedam golova i golmanka Aspasija Leka. Naredni meč Srbija će u subotu odigrati u Novom Sadu sa Portugalom.

Dvorana: Sportski centar u Amideu. Gledalaca: oko 1.000. Sudije: Vagif Alijev i Alekper Agikašijev i (Azerbejdžan). Isključenja: Grčka 4 Srbija 4, Sedmerci:Grčka, 1(1), Srbija 2(2).

Grčka: Kaciparasidu 3, Cirnari, Prokopidu, Papadopulu 4, Nula, Mavrogeorgi 1, Mastaka, Vasileidu 3, Anagnostopulu, Vafeidu, Strataki 1, Cakalu 7, Masmanidu, Stasinu, Kazaki 2, Leka.

Srbija: Krpež 3, Popović 2, Lekić 6, Dmitrović 2, Matić, Damnjanović 4, Erić, Rajović, Ognjenović 2, Filipović 2, Tomašević, Milošević, Liščević, Lojpur5, Bartošić, Georgijev.