sreda 30. maj 2012.
RSS
• Sport •
Početna > Sport > Mihajlović promešao karte za meč sa Francuzima

Mihajlović promešao karte za meč sa Francuzima

REMS - Fudbalska reprezentacija Srbije u četvrtak će u prijateljskoj utakmici u Remsu "ukrstiti koplja" sa Francuskom, a novi selektor Siniša Mihajlović najavio je dosta promena u odnosu na tim koji je prošle nedelje igrao sa Španijom.

"Utakmicu protiv Francuske počeće Brkić, Ivanović, Maksimović, Rajković, Ninkov, Fejsa, Matić, Mladenović, Tadić, Janković i Šćepović. Očekujemo da i će oni biti malo u grču na početku meča, kao njihovi drugovi koji su zaigrali protiv Španije. Dosta je debitanata i novih igrača", kazao je Mihajlović novinarima u Remsu.

On je istakao da je taktika važna, ali da ne igra odlučujuću ulogu.

"Nije toliko važno u kojoj se formaciji igra. Niko nije pobedio zbog taktike, nego je glava najvažnija. Sve ostalo dolazi posle. Svaki trener pravi sistem po karakteristima igrača koje ima, želeći da iskoristi njihove najbolje osobine. Imamo malo vremena, a mnogo posla, pa previše informacija svakog dana serviramo igračima", naveo je selektor Srbije.

Mihajlović je priznao da je efikasnost napadača jedna od stvari na kojoj mora ozbiljno da se radi u narednom periodu.

Kapiten Srbije Branislav Ivanović rekao je da je mlađim saigračima, pred utakmicu sa Španijom, savetovao da uživaju na terenu.

"Znam da svima njima ovaj izazov mnogo znači, možda još ni nemaju pravi osećaj koliko ih lep susret čeka. Svima nam je san da igramo velike mečeve za reprezentaciju, nadam se da će se pokazati u najlepšem svetlu", istakao je on.

Poslednji put Srbija je protiv Francuske igrala u jesen 2009. godine u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo.

""Trikolori" imaju jako dobru, kvalitetnu selekciju, iako se dosta igrača promenilo u odnosu na poslednji naš susret u Beogradu. Iz Mančester sitija tu su Kliši i Nasri, odlični fudbaleri, ali nadam se da protiv nas neće mnogo toga uraditi", poručio je reprezentativac Srbije i član Mančester Sitija Aleksandar Kolarov.

Prijateljska utakmica Francuska - Srbija igra se u četvrtak od 21 sat u Remsu.