utorak 30. mart 2010.
RSS
• Sport •
Početna > Sport > Kleut: RTS prevario Zvezdu

NACIONALNA TV KUĆA NIJE ISPOŠTOVALA DOGOVOR SA "CRVENO-BELIMA"

Kleut: RTS prevario Zvezdu

Bili smo zapanjeni, RTS je neovlašćeno prenosio utakmicu. To je kao da vam neko uđe u u kuću i radi šta hoće bez vašeg znanja, kaže Kleut***U poslednjem trenutku smo promenili odluku. Te priče o pritisku nemaju veze sa istinom. Meni je mnogo žao što se sve ovo desilo, ističe urednik sportske RTS

Crvena zvezda otvorila novi front. U ratu i sa RTS! Andrija Kleut, generalni sekretar Crvene zvezde tvrdi da je klub prevaren od strane RTS, jer je Javni servis Srbije na svoju ruku emitovao direktan prenos utakmice s Vojvodinom i tako prekršio raniji dogovor. S druge strane, Zoran Marković, urednik sportske rubrike RTS, tvrdi je on bio primoran da pusti prenos spornog meča, zbog tehničkih problema.

- Crvena zvezda, Zajednica i RTS su dogovorili da u nedelju, 28. marta bude emitovan snimak utakmice između Crvene zvezde i Vojvodine od 21 čas. Na tome je insistirao RTS jer je od 19 imao prenos finala kupa Srbije u ženskoj košarci. Dva sata pre početka utakmice Zoran Marković, urednik sportske redakcije RTS, nas je obavestio da će direktno prenositi utakmicu - kazao je Kleut i dodao:

Produžetak u Borči nije interesantan?

Andrija Kleut kaže da su bez problema mogli da izbace kamermane RTS sa stadiona, ali da Crvena zvezda nije želela da pravi skandal. Kleut se pita i zašto RTS nije prenosila utakmicu BSK i Partizana koja je produžena šest minuta!?
- Znali smo da je predsednik jednog nama konkurentskog malog kluba čitavo popodne zvao odgovorne na RTS i u Zajednici i pretio da će napraviti skandal ukoliko ne bude direktnog televizijskog prenosa Zvezdine utakmice!? Konsultovaćemo se o svemu sa Zajednicom. Prevareni su koliko i Zvezda. Utakmica Borče i Partizana je bila baš uzbudljiva, produžena je utakmica za šest minuta, gol je postignut u 93. minutu - poručio je Kleut.


- Bili smo zapanjeni i odmah smo poslali pismo u kome smo obavestili RTS da im nije dozvoljeno vršenje direktnog prenosa već samo emitovanje snimka. Oni su se o naš zahtev oglušili i neovlašćeno su prenosili utakmicu. To je kao da vam neko uđe u u kuću i radi šta hoće bez vašeg znanja!?

Zoran Marković, urednik sportske redakcije RTS, ne opovrgava dogovor s FK Crvena zvezda.
- Tačno je da smo se sa Crvenom zvezdom dogovorili da emitujemo snimak utakmice. Ipak, usled tehničkih problema sa finala kupa za košarkašice, u poslednjem trenutku smo promenili odluku. Te priče o pritisku nemaju veze s istinom. Meni je mnogo žao što se sve ovo desilo. Razgovaraću s ljudima iz Zvezde i Zajednice superligaša da izgladimo ovaj nesporazum - kazao je Marković.