utorak 29. jul 2008.
RSS
• Sport •
Početna > Sport > Mrdaković pojačao Srbiju

Selektor Miroslav Đukić pozvao nekadašnjeg napadača OFK Beograda za OI u Pekingu

Mrdaković pojačao Srbiju

Selektor olimpijske reprezentacije Srbije Miroslav Đukić pozvao je napadača kineskog Đijana Miljana Mrdakovića (26) u sastav „orlova“ koji se u kineskom gradu Čang Čunu pripremaju za učešće na OI u Pekingu. Đukić je juče konačno kompletirao spisak od tri igrača starijih od 23 godine na kome se, pored nekadašnjeg napadača OFK Beograda, nalaze još i iskusni vezista Aleksandar Živković i golman Vladimir Stojković.

- Sa izuzetnim zadovoljstvom sam prihvatio poziv selektora Đukića. Dosadašnjoj reprezentativnoj karijeri u mlađim kategorijama dodao sam tako i učešće na OI, što svakako predstavlja krunu karijere. Spreman sam i fizički i psihički i nadam se da ću pomoći u ostvarenju rezultatskih očekivanja - izjavio je Mrdaković.

Srpski reprezentativci su tokom jučerašnjeg dana odradili dva treninga. Niko nema probleme sa povredom, pa u dobrom raspoloženju očekuju današnju prijateljsku utakmicu protiv olimpijske selekcije Kine koja se igra od 13.45 časova po našem vremenu.

- Kina će nam u svemu biti i najteži i najkvalitetniji protivnik. Spremamo se posebno za ovaj duel, mada on za nas, pre svega zbog dugog puta i u mnogo čemu izraženih razlika, ne dolazi u dobrom trenutku. Znam šta želim da prenesem igračima i svaki trening i sastanak koristim na najbolji mogući način. Ovaj meč je jedan od važnijih ispita tokom priprema za najveću olimpijsku scenu i verujem da ćemo ga izvesti na najbolji način - naveo je selektor Đukić.

U taboru srpske reprezentacije tokom jučerašnjeg dana vladala je i slavljenička atmosfera pošto su čak trojica članova ekspedicije „orlova“ proslavili rođendan! Kapiten Vladimir Stojković je proslavio 25, Aleksandar Živković 31, dok je kondicioni trener Dejan Ilić proslavio 38. rođendan. FSS, međutim, i dalje nastavlja borbu za dobijanje preostale četvorice pozvanih igrača iz evropskih klubova - Tošića (Verder), Kačara (Herta), Babovića i Đorđevića (Nant).