petak 29. jun 2012.
RSS
• Sport •
Početna > Sport > Čović: Problemi sa Pešićem biće rešeni

Čović: Problemi sa Pešićem biće rešeni

Pešićev advokat je obavestio klub da se traži izmirenje finansijskih obaveza prema treneru, a ja očekujem da se sve reši u naredna tri četiri dana", rekao je Čović

Predsednik Košarkaškog kluba Crvena zvezda Beograd Nebojša Čović rekao je da se nada da će Svetislav Pešić ostati trener iako je njegov advokat pismom obavestio klub da će ukoliko se ne izmire finansijske obaveze prema trofejnom stručnjaku biti primoran da se obrati višim instancama.

„ Advokat gospodina Pešića je poslao pismo u kojem zahteva da se izmire finansijskim obaveze prema našem treneru. Nadam se da ćemo u narednih nekoliko dana postići dogovor oko nastavka saradnje. Ako uspemo Pešić će ostati trener. Ako ne bude tako, šta da radimo, koga nema bez njega se mora“, rekao je Čović.

Čović je dodao da mu je utisak da se Pešiću ostaje u Srbiji, ali da je rad u ovdašnjim uslovima veoma težak. On je kazao i da je Pešić u prošlom mandatu oprostio klubu 80.000 evra.

U opširnom izlaganju predsednik srpskog vicešampiona je kazao da je dug kluba značajno smanjen.

„Nivo dugovanja koja smo zatekli u avgustu prošle godine iznosio je oko 15 miliona evra. Kada se na to doda i cifra od tri miliona evra za ovu sezonu, dolazimo do podatka da smo se rvali sa problemima od 18 miliona evra. Sveli smo sve te probleme na 800.000 evra. Od toga stare obaveze 350.000 evra, a ostatak je iz sezone na izmaku" objasnio je Čović.

Prvi čovek crveno-belih istakao je da je klub uspeo da preživi zahvaljujući unapred pripremljenom planu reorganizacije. On se ponovo zahvalio i raznim poveriocima sa kojima je Crvena zvezda uspela da napravi određene poslovne aranžmane.
"U narednom periodu nema zaduživanja, jemstva i neće biti davanja garancija kroz imovinu i grb Crvene zvezde. Nema trošenja onoga čime ne raspolažemo" kazao je Čović.

Predsednik crveno–belih naveo je da će za narednu sezonu ekipa biti formirana na realnim osnovama, odnosno da će igrači biti dovedeni u skladu sa budžetom.– Čeka nas interesantna sezona, igraćemo četiri takmičenja. Budžet će biti realan, ali to ne znači da već ne pregovaramo sa nekim igračima. Postigli smo načelan dogovor da Omar Tomas ostane. Normalno je da struka uvek želi da dovede najskuplje i najbolje. To želim i ja, ali želeo sam i da budem kosmonaut. Moramo prvo da vidimo kakav ćemo budžet da napravimo – istakao je Čović.

O kritikama na rad i rezultate Pešića u nedavno završenoj sezoni Čović je rekao:– Srbija je postala mesto gde svako može da priča šta mu padne na pamet. Na kraju analizu sezone ipak prave stručnjaci. Pešiću niko ne može da oduzme dosadašnje rezultate, ali u sportu ne može ni da se živi od stare slave – zaključio je Čović.