utorak 29. maj 2012.
RSS
• Sport •
Početna > Sport > Izborna komisija potvrdila Lukiću mandat na čelu Zvezde

Izborna komisija potvrdila Lukiću mandat na čelu Zvezde

BEOGRAD - Izborna komisija fudbalskog kluba Crvena zvezda utvrdila je rezultate trodnevnog glasanja za predsednika i 100 članova Skupštine, po kojima će Vladan Lukić nastaviti da obavlja vodeću funkciju u tom klubu.

Lukić je izabran za predsednika u maju 2009. godine, a sada je dobio novi petogodišnji mandat. On je bio jedini kandidat za predsednika na ovim izborima, a kako agencija Beta nezvanično saznaje za njega je glasalo 75 odsto od oko 4.000 članova koji su izašli na izbore. Ostali listići su nevažeći.

Najviše glasova za mesto u Skupštini kluba dobio je bivši predsednik crveno-belih Dragan Džajić. Njegovo ime je, kako saznaje Beta, zaokružilo 98 odsto glasača. Pravo glasa na izborima u Zvezdi imao je 10.081 punoletan član kluba sa plaćenom članarinom za 2011. godinu.

Zvanični rezultati izbora biće saopšteni u četvrtak, 31. maja, u 11.00 na konferenciji za noviinare. Prema Statutu FK Crvena zvezda, od trenutka objavljivanja rezultata izbora počeće da teče rok od 30 dana u kojem će biti sazvana Konstitutivna sednica Skupštine kluba.

Vanredni izbori u Zvezdi održani su u subotu, nedelju i ponedeljak, a prvi su u Srbiji na kojima su glasali članovi kluba.