sreda 29. februar 2012.
RSS
• Sport •
Početna > Sport > Mreže mirovale u susretu Srbije i Kipra

Mreže mirovale u susretu Srbije i Kipra

LARNAKA - Fudbalska reprezentacija Srbije igrala je danas nerešeno 0:0 sa reprezentacijom Kipra u prijateljskom meču u Larnaki. Srbija je stvorila više šansi, posebno u prvom poluvremenu, ali je najbolju u meču imao napadač domaće selekcije Demetris Kristofi.

Centarfor Omonije uspeo je u 89. minutu da nadmudri golmana Vladimira Stojkovića, zaobiđe ga i šutira sa nekoliko metara, ali je loptu sa gol linije izbacio Matija Nastasić, debitant u reprezentaciji Srbije. Najbolje šanse za izabranike vršioca dužnosti selektora Radovana Ćurčića imao je igrač Ajaksa Miralem Sulejmani.

On je već u 4. minutu mogao da postigne pogodak, ali je posle lepe akcije u kojoj su učestvovali još Stefan Šćepović i Milan Jovanović, golman domaće reprezentacije odbranio njegov šut iz šesnaesterca. U 31. minutu Sulejmani je nespretno šutirao preko gola sa oko 10 metara, posle centaršuta Jovanovića sa leve strane. Prethodno je, u 22. minutu, Dušan Basta odlično ubacio loptu u šesnaesterac sa desne strane, ali je Jovanović zakasnio da je zahvati.

Posle perioda igre bez mnogo uzbuđenja, Srbija je u 58. minutu imala novu priliku za pogodak. Napadač izraelskog Hapoela iz Akre Stefan Šćepović šutirao je sa sedam metara, a uspešno je reagovao golman Hristos Mastru. Kiparski čuvar mreže istakao se i u 74. minutu kada je odbranio šut Aleksandra Ignjoskog sa oko 20 metra. Domaća reprezentacija uzvratila je minut kasnije, kada je Atos Solomou iskoristio lošu procenu Ivana Obradovića i šutirao iskosa sa desne strane šesnaesterca Srbije, ali nije uspeo da savlada Vladimira Stojkovića.

Izabranici vršioca dužnosti selektora Radovana Ćurčića su sa 2:0 pobedili Jermeniju, golovima Zdravka Kuzmanovića i Branislava Ivanovića.