sreda 28. oktobar 2009.
RSS
• Sport •
Početna > Sport > Kakav radostan dan

LIDIJA MIHAJLOVIĆ U KINI OSVOJILA KRISTALNI GLOBUS SVETSKOG KUPA

Kakav radostan dan

Reprezentativka Srbije u streljaštvu Lidija Mihajlović osvojila je Kristalni globus Međunarodne federacije streljačkih sportova (IŠF) pošto je u kineskom gradu Vuksi, novim državnim rekordom, pobedila u finalu Svetskog kupa, u disciplini malokalibarska puška trostav tri puta 20 metaka.

Mihajlovićeva je trijumfovala rezultatom od 689 (586) krugova. Stari državni rekord od 687,5 krugova postavila je 2005. godine na Prvenstvu Srbije i Crne Gore. Ona je u raspucavanje za medalje ušla sa treće pozicije sa krugom zaostatka, ali je do prvog mesta došla sjajnom finalnom serijom od 103 kruga. Reprezentativka Srbije je za dva kruga pretekla olimpijsku šampionku iz Pekinga Du Li, koja je imala 687 (587) krugova i takmičarku SAD Džejmi Bejerle koja je zauzela treće mesto sa 684,4 (587) kruga.

JASNA ŠEST PUTA DO GLOBUSA
Lidija Mihajlović se u finale Svetskog kupa plasirala osvajanjem srebrne medalje na Svetskom kupu u Milanu ove godine malokalibarskom puškom tri puta 20 metaka. On je peti strelac iz Srbije osvajač Kristalnog globusa IŠF za pobedu u finalu Svetskog kupa. Pre nje pobeđivali su Jasna Šekarić (šest puta), Goran Maksimović (tri puta) i po jednom Nemanja Mirosavljev i Stevan Pletikosić. Pre dve godine na takmičenju u Svetskom kupu 2007. godine u Bangkoku Lidija je osvojila srebrnu medalju.

- Ovakav rezultat morao je da dođe pre godinu dana na Igrama u Pekingu, ali i ovako je jedna dobra i naporna sezona završena na najlepši način. Presrećna sam, bio je ovo dan kakav samo poželeti može-rekla je Lidija Mihajlović posle velikog uspeha.

Srpska reprezentativka je podsetila da je sa 103 kruga oborila i lični rekord u finalu.

- Imala sam, kao nikada do sada, „jake“ centre, čak i dve devetke su bile dobre. Ovo mi je lični rekord finala, tri kruga bolji od onog sa Igara u Pekingu prošle godine kada sam postigla rezultat od 100 krugova.
Mihajlovićeva je dodala da je uspehu na Svetskom kupu u Kini doprinela i nova puška.

- Imala sam i testiranu municiju, tako da sam gađala potpuno rasterećena. Znala sam da je svaki loš pogodak moja greška, što je veoma važno jer možeš da se koriguješ, da obratiš pažnju na sitnice koje često čine razliku između dobrog i odličnog rezultata - konstatovala je Lidija Mihajlović, koja je uz Kristalni globus, osvojila i nagradu od 1.200 švajcarskih franaka.