ponedeljak 28. jul 2008.
RSS
• Sport •
Početna > Sport > Stankovića testiraju „tifozi“ Juventusa

Kapiten reprezentacije Srbije i dalje ne zna gde će nastaviti karijeru

Stankovića testiraju „tifozi“ Juventusa

Gde će Dejan Stanković igrati naredne sezone pitanje je na koje skoro niko ne može da vam pruži precizan odgovor. Kapiten reprezentacije Srbije nije u planovima novog trenera Intera Žozea Murinja, a interesovanje za njegove usluge zasad pokazuje samo torinski Juventus, čiji bi ga čelnici od leta vrlo rado videli u dresu „stare dame“. Međutim, veliki problem pri realizaciji ovog transfera nije novac, koji je u ovakvim situacijama najčešće bio „kamen spoticanja“, već navijači Juventusa koji su u nekoliko navrata poručili kapitenu „orlova“ da ga ne žele u Torinu.

Pristalice „stare dame“ čak su najavile žestoke proteste ukoliko Stanković dođe u njihov klub, jer je pre prelaska iz Lacija u Inter u januaru 2004. godine najpre potpisao predugovor sa Juventusom. Navijači Juventusa taj potez smatraju izdajom i sada ga ne žele u timu Klaudija Ranijerija. Uprkos svemu, kapiten srpske reprezentacije će već sutra uveče doći u Torino, ali ne na pregovore sa Juventusom, već na triagonal turnir „Trofeo tim“, na kome će pored „stare dame“ učestvovati Inter i Napoli. Italijanski mediji predviđaju da je upravo utorak „dan D“ za eventualni transfer Stankovića, jer će direktor Juventusa Žan-Pol Blan, čim vidi reakciju navijača na pojavljivanje iskusnog veziste, odlučiti da li da pošalje ponudu u Milano.

Što se tiče Dejana Stankovića, on je pre izvesnog vremena istakao da ga ne zanima odlazak iz Intera, ali činjenica da ga Murinjo ne želi u timu mogla bi da utiče da promeni mišljenje i preseli se negde ovog leta. Doduše, arogantni Portugalac ga je uvrstio u tim u četvrtak u drugom poluvremenu prijateljskog meča protiv Al Halila, koji je šampion Italije dobio 1:0.