nedelja 28. jun 2009.
RSS
• Sport •
Početna > Sport > Revanš „gaučosima“

ODBOJKAŠI SRBIJE VEČERAS PONOVO SA ARGENTINOM

Revanš „gaučosima“

Odbojkaši Srbije pretrpeli su i treći poraz u dosadašnjem toku 20. izdanja Svetske lige. Argentinci su bili bolji u petak uveče u Pioniru (3:2, po setovima 20:25, 25:22, 18:25, 25:23, 15:13), a srpski odbojkaši priliku za revanš imaju već večeras (20.30) u Novom Sadu. Najefikasniji u redovima orlova bili su Saša Starović sa 22 i Nikola Kovačević sa 21 poenom.
- Šansa je u prvom meču s Argentincima pružena igračima koji nisu imali priliku da igraju. Tako će biti i u svakoj narednoj utakmici jer želim da vidim ko koliko može da izdrži. Utakmica u Novom Sadu za nas predstavlja novi izazov, da zabeležimo pobedu. Ujedno, to je i prilika da nastavimo sa radom kako bismo se što bolje spremili za finalni turnir Svetske lige - rekao je selektor Srbije Igor Kolaković.
Danas bi protiv „gaučosa“ prvi put ove sezone za reprezentaciju trebalo da zaigraju iskusni Ivan Miljković, Nikola Grbić i Andrija Gerić. NJih trojica bili su u protokolu i za prvu utakmicu, ali nisu ulazili u igru. Moguće je da veću minutažu dobije i Nemanja Bjelica.
- Mislim da je Argentina zasluženo stigla do pobede jer je bilo dosta oscilacija u igri obeju ekipa, dosta se grešilo. Bez obzira na promenljivu igru, imali smo šanse koje nismo iskoristili. Nadam se da ćemo već u narednom meču u Novom Sadu smanjiti broj grešaka i imati više kontinuiteta u igri, pa i doći do pobede - rekao je kapiten Nikola Grbić, koji nije ulazio u igru.