sreda 28. april 2010.
RSS
• Sport •
Početna > Sport > Ministarka ubrzava gradnju hale za Partizan

"CRNO-BELI" KOŠARKAŠI USKORO DOBIJAJU TRENAŽNI OBJEKAT

Ministarka ubrzava gradnju hale za Partizan

Biće izgrađena hala na osnovu već postojećeg tipskog projekta male dvorane, koji je za potrebe unapređenja sportske infrastrukture izradilo Ministarstvo omladine i sporta.

BEOGRAD- Ministarka omladine i sporta Snežana Samardžić Marković najavila je u razgovoru sa predsednikom Košarkaškog kluba Partizan Predragom Danilovićem da će ubrzo početi izgradnja trenažne hale, koja je najavljena posle plasmana "crno-belih" na završni turnir Evrolige.
Danilović je istakao da predloženi projekat odgovara potrebama kluba, tako da će se graditi hala na osnovu već postojećeg tipskog projekta male dvorane, koji je za potrebe unapređenja sportske infrastrukture izradilo Ministarstvo omladine i sporta.
Razmatrane su i moguće lokacije u Beogradu na kojima bi hala mogla da bude sagrađena.
Dogovoreno je da taj objekat, pored omladinskih selekcija, koriste i košarkašice Partizana, koje su ove godine osvojile titulu u domaćem šampionatu.
- Ministarstvo omladine i sporta će učiniti sve da Partizan dobije svoju halu u najkraćem mogućem roku. Imamo projekat, obezbedićemo sredstva, a u saradnji sa gradskim vlastima obezbedićemo i odgovarajuću lokaciju. Cilj nam je da sve klupske selekcije imaju prostor u kome će se stvarati budući šampioni- izjavila Samardžić Marković.
Tipska hala korisne površine od oko 1.600 kvadratnih metara i sa oko 350 mesta na tribinama, bez priključaka i troškova uređenja zemljišta koštaće oko 60 miliona dinara. Hala će imati višenamenski teren za košarku, odbojku i rukomet i omogućavaće istovremeni trening tri selekcije.