sreda 28. april 2010.
RSS
• Sport •
Početna > Sport > Dule Savić: Gluvi telefoni biraju Zvezdinu zvezdu

LEGENDA CRVENE ZVEZDE PROTIV NAJAVLJENE AKCIJE RUKOVODSTVA KLUBA

Dule Savić: Gluvi telefoni biraju Zvezdinu zvezdu

Trebalo bi da smislimo nešto novo i na taj način čestitamo generaciji iz Barija na vanserijskom rezultatu. Ovako, čini mi se da planiraju da to urade glasanjem kao u rijaliti TV programu, kaže Dule, negodujući zbog načina na koji bi trebalo da se izabere šesta "Zvezdina zvezda"

Legendarni napadač Crvene zvezde Dušan - Dule Savić razočaran je i uvređen načinom na koji, navodno, planira da se izabere šesta "Zvezdina zvezda" - telefonskim glasanjem.
- Čini mi se da imenovanje planiraju da urade glasanjem kao u 'Velikom bratu' ili 'Farmi'. To bi bilo deplasirano i uvredljivo - izjavio je Savić u intervjuu za banjalučki "Glas Srpske".
Prema Savićevim rečima, nimalo mu nije žao što njemu nije pripala ta čast da stane rame uz rame sa Rajkom Mitićem, Dragoslavom Šekularcem, Draganom Džajićem, Vladimir Petrovićem Pižonom i Draganom Stojkovićem Piksijem.

- Naravno da ne žalim zbog toga. Znam kako se biraju 'Zvezdine zvezde'. Lider i najbolji igrač ne samo Crvene zvezde nego cele Jugoslavije u mom periodu bio je Pižon. Samo jedna 'Zvezdina zvezda' može da postoji u jednoj generaciji koja je igrala dugo godina zajedno. Tu su stvari vrlo jasne- dodao je on.
Da se Savić pita, on ne bi ni izabrao šestu "Zvezdinu zvezdu".
- Neshvatljivo mi je da sada pokušavaju da izmisle šestu zvezdu. To je nešto što ne priliči ni ovom momentu ni Crvenoj zvezdi sada. To bi bilo na neki način silovanje fudbalske istorije Crvene zvezde. Neprirodno je to prema instituciji 'Zvezdine zvezde'. To retroaktivno proizvođenje je neprihvatljivo- tvrdi Savić.

Dule podseća na bogatu istoriju kluba koji je obilovao odličnim igračima.
- Govorimo o generaciji 90-tih koja je osvojila titulu evropskih i svetskih šampiona. Što se ne vratimo malo unazad i prisetimo se Vladimira Beare, Bore Kostića, Vojkana Melića, Kuleta Aćimovića koji su bili izvanredni igrači. Jednostavno ovo nije trenutak za tako nešto.
Savić naravno ne spori uspehe ekipe koju je Ljupko Petrović odveo na krov Evrope i sveta, ali...
- Ako već hoćemo da ih nagradimo, a oni nesumnjivo zaslužuju velike počasti, onda treba da smislimo nešto novo i nešto originalno i na taj način im čestitamo na vanserijskom rezultatu. Ovako,  čini mi se da planiraju da to urade glasanjem kao u rijaliti TV programu.To bi bilo deplasirano i uvredljivo- zaključilo je Dule Savić.

 

 

Komentari

Dule sine, u to vreme je i Susic igrao u Jugoslaviji tako da Pigeon nije imao sanse da bude najbolji igrac u Jugoslaviji ... Dule sine, smanji malo.

Ma, kakav Susic! Koje je to on velike i vazne utakmice odigrao sa Sarajevom, dok je Pizon igrao sa Realom, Arsenalom, West Bromwichom, Borusijom.....
Safet jeste odlican igrac, ali u relativno malom klubu i to nema ni izbliza tezinu koju je Pizon imao u Zvezdi.
I ja se slazem sa Duletom, vidi se da na silu biraju 6. zvzdu, kao sto i sve drugo na silu rade.