sreda 28. april 2010.
RSS
• Sport •
Početna > Sport > Dragutinović dobro, ali žali zbog Afrike

SRPSKI REPREZENTATIVAC USPEŠNO OPERISAN U FINSKOJ

Dragutinović dobro, ali žali zbog Afrike

Teško je opisati koliko mi je žao zbog neodlaska u Južnu Afriku, a toliko smo energije i truda uložili da se plasiramo. Šta je, tu je. Ovo je život. Karijera profesionalnog fudbalera nosi i ovakve momente

Reprezentativac Srbije Ivica Dragutinović uspešno je u Finskoj operisao povređenu Ahilovu tetivu zbog koje će propustiti Svetsko prvenstvo u Južnoj Africi, saopštio je Fudbalski savez Srbije.
- Doktor je zadovoljan stanjem u kojem se nalazim, čitav zahvat je po njegovom mišljenju prošao dobro. On je veliki, najbolji stručnjak u ovoj oblasti, a surovi je optimist, tako da sam u pravim rukama- rekao je Dragutinović dan posle operacije kod doktora Sakarija Orave.
Ahilova tetiva 34-godišnjeg odbrambenog fudbalera pukla je na prošlonedeljnom treningu Sevilje zbog čega će Dragutinović morati da pauzira između tri i šest meseci pre povratka na teren.

 - Dosta toga zavisi od konstitucije, organizma čoveka. Doktor mi je rekao da će za tri do četiri nedelje moći konkretnije da priča o vremenu potrebnom da se vratim. Neću žuriti, to je sigurno. Radiću šta god se od mene traži - naveo je Dragutinović.
On je za reprezentaciju Srbije nastupio na 49 utakmica. Bio je član ekipe koja je u kvalifikacijama za Mundijal 2006. godine primila samo jedan gol, ali je na samom turniru igrao samo jedan meč, protiv Holandije, kada je Srbija i Crna Gora izgubila sa 0:1. Potom je reprezentacija izgubila i od Argentine (0:6) i Obale Slonovače (2:3). Dragutinović zbog povrede Ahilove tetive neće imati priliku da u Južnoj Africi popravi utisak.

- Teško je opisati koliko mi je žao zbog neodlaska u Južnu Afriku, a toliko smo energije i truda uložili da se plasiramo. Šta je, tu je. Ovo je život. Karijera profesionalnog fudbalera nosi i ovakve momente- rekao je Dragutinović, ali i istakao da ima još ciljeva u igračkoj karijeri.