nedelja 28. februar 2010.
RSS
• Sport •
Početna > Sport > Srbi konačno složni

NAŠI KOŠARKAŠKI KLUBOVI PRED NLB IZLAZE SA STAVOM DA NACIONALNA LIGA SLEDEĆE SEZONE MORA DA POČNE 1. MARTA

Srbi konačno složni

Srpski košarkaški klubovi u potpunosti podržavaju odluku Košarkaškog saveza Srbije da nacionalna liga sledeće sezone počne 1. marta 2011. godine i zajedno će nastupati na sastanku koji će organizovati NLB liga. To je potvrdio i predsednik KSS Dragan Kapičić, napominjući da treba naći kompromisno rešenje sa klubovima Jadranske lige, kao i sa čelnicima ovog takmičenja.

Svi na okupu

Na skupu u Sazonovoj klubove su predstavljali Branko Kovačević i Mirko Pavlović (Crvena zvezda), Dragan Todorić (Partizan), Nebojša Čović i Ratko Radovanović (FMP), Marko Ivanović (Hemofarm), Ivan Grujin i Mladen Ivković (Radnički). Pored članova klubova, skupu su još prisustvovali Dragan Kapičić, selektor košarkaške reprezentacije Srbije Dušan Ivaković, generalni sekretar Zoran Gavrilović i Tihomir Bubalo.

- Zadovoljan sam što će naši klubovi sa zajedničkom platformom ići na razgovore sa klubovima koji učestvuju u NLB ligi. To je prvi korak, a sada treba naći kompromisno rešenje koje će zadovoljiti sve strane u ovim pregovorima. Mislim da Savezi ne treba da se mešaju, već time treba da se bave klubovi. Prioritet treba da bude jaka naša liga. Smatram da nema potreba da se stvaraju neke nove tenzije na relaciji srpskih klubova - NLB liga i verujem da će tako biti i posle razgovora koji su zakazani 8. marta u Ljubljani - kazao je Kapičić.

Klubovi i savez saopštili su da će kalendar takmičenja za Košarkašku ligu Srbije za sezonu 2010/11. biti utvrđen tek nakon konačnih rezultata srpskih timova u međunarodnim takmičenjima.
Takođe, u saopštenju koje je došlo posle sastanka navodi se da je iskazano potpuno jedinstvo i da će sve uraditi da se dogovore sa ljudima iz Jadranske lige. Narednog petka pet klubova koji učestvuju u regionalnom takmičenju trebalo bi ponovo da se sastane i dogovori oko sledećih koraka.