subota 27. septembar 2008.
RSS
• Sport •
Početna > Sport > Ćutanje odložilo kaznu

DISCIPLINSKI SUDIJA NIJE DONEO ODLUKU O SANKCIONISANJU „CRVENO-BELIH“

Ćutanje odložilo kaznu

Iz kluba su nam najpre rekli da su imali obaveze oko meča Lav kupa Srbije u Nišu, da bi nam prekjuče saopštili da se kompletna administracija Crvene zvezde nalazi u ostavci i da u klubu trenutno nema ko da da izjavu, kaže zamenik disciplinskog sudije Dimitrijević

Iako je, po obećanju komesara za takmičenje Zajednice superligaša Branislava Delića, juče trebalo da bude doneta odluka o kažnjavanju Crvene zvezde u aferi „majice“, zamenik disciplinskog sudije Drakče Dimitrijević to nije učinio! Kako je iskusni „disciplinac“ FSS objasnio, iz našeg najtrofejnijeg kluba i posle datog roka nisu poslali dodatno izjašnjenje o potezu igrača i navijača, koji su prošlog vikenda podržali osuđenog Uroša Mišića, pa je donošenje odluke prolongirano za koji dan...

- Da bismo doneli ispravnu odluku neophodna nam je dopunska izjava čelnika Crvene zvezde. Ona zasada nije stigla u Zajednicu superligaša, a da li će, ostaje nam da vidimo. Planiramo da zatražimo izjave predsednika kluba, sportskog direktora, kapitena, trenera, sekretara stručnog štaba, ekonoma... Neke ljude iz Zvezde ćemo pozvati i da lično daju izjave. Zanimljivo, iz kluba su nam, najpre, rekli da su imali obaveze oko meča Lav kupa Srbije u Nišu, da bi nam prekjuče saopštili da se kompletna administracija nalazi u ostavci i da u klubu trenutno nema ko da da izjavu - naveo je Dimitrijević, a njegovu priču potvrdio i potpredsednik Crvene zvezde u ostavci i prvi čovek Zajednice superligaša Milan Tomić.

Ipak, da se najtrofejnijem srpskom klubu ne piše dobro govori i činjenica da kazne koje je Dimitrijević u prošlosti izrekao na račun Crvene zvezde nisu dale rezultate!

DŽOMBA „RAZUME“ ZVEZDINE MUKE!

Kao i svaki sastanak UO Zajednice superligaša, ni ovaj nije mogao da prođe bez zanimljivih izjava potpredsednika elitnog srpskog takmičenja Nikole Džombe, koji je na sebi svojstven način prokomentarisao aktuelnu situaciju u srpskom fudbalu. Na pitanje da li bi u Hajduku iz Kule igrači smeli da nose majice bez njegovog znanja, da im bivaju polupani automobili i da im navijači lupaju šamare, Džomba nema dilemu...
- Nema šanse, jer smo mi ozbiljan klub. O tome govori i cena karte za današnji meč sa Crvenom zvezdom koja iznosi 600 dinara, jer znamo koliko je srozan ugled našeg narednog rivala! Kada bude gostovao šampion Srbije, Partizan, karta će biti 1.000 dinara- tvrdi Nikola Džomba.

- Zvezda je, definitivno, klub koji sam u prošlosti najviše kažnjavao, ali te sankcije evidentno nisu dale nikakve rezultate. Ovaj proces ćemo okončati u dve faze: ili ćemo izreći kazne klubu i igračima ili odgovornim ljudima koji se nalaze na čelu Crvene zvezde - objašnjava Dimitrijević.
Inače, pojavljivanju disciplinskog sudije Drakčeta Dimitrijevića pred „sedmom silom“ prethodio je sastanak UO Zajednice superligaša na kome je ovaj organ doneo tri odluke - da osudi huliganstvo i nasilje na utakmicama, da osnuje tzv. „akcioni blok“ u borbi protiv huliganizma, kao i Komisiju koja će „pročešljati“ sadašnje propise i podneti predloge za njihovo unapređenje.