četvrtak 27. avgust 2009.
RSS
• Sport •
Početna > Sport > Po ugledu na Moniku

ANA IVANOVIĆ OČEKUJE MNOGO OD POSLEDNJEG GREND SLEM TURNIRA SEZONE

Po ugledu na Moniku

Bila je jedna od vrhunskih teniserki kada sam ja odrastala, i sećam se koliko se borila za svaki poen. Ona mi je bila uzor

Ana IvanoviĆ, sudeći prema izjavama za američki magazin Fitnes, nije mnogo klonula duhom zbog serije loših rezultata. Po mnogima najlepša teniserka VTA tura kaže da se na terenu nikada ne predaje i da joj je, upravo zbog toga, uzor nekadašnja jugoslovenska igračica Monika Seleš.
- Moja najveća snaga je moj borbeni duh. Možda neću pobediti, ali se nikada neću predati dok gubim. Monika Seleš je bila jedna od vrhunskih teniserki kada sam ja odrastala, i sećam se koliko se borila za svaki poen. Ona mi je bila uzor - izjavila je Ana Ivanović.

Pobeda Jovanovske

Srpska teniserka Bojana Jovanovski sa uspehom je startovala u 1. kolu kvalifikacija za predstojeći US Open. Mlada teniserka je u prvoj rundi nadigrala Kineskinju Lu Đingđing rezultatom 2:0 (6:4, 6:2).
Jovanovski, koja je posle Jelene Janković i Ane Ivanović najbolje plasirana srpska teniserka na VTA listi, u drugom kolu kvalifikacija igraće protiv Ruskinje Ekaterine Bičkove.


Srpkinji u poslednje vreme slabo ide na teniskom terenu, ali je i dalje u centru pažnje svetskih medija. Ivanovićeva je svesna da se nalazi u krizi, ali i da ta kriza mora da ima kraj, pa će možda već na narednom velikom turniru US openu ponovo pokazati da joj je mesto u samom vrhu.
- Neko mi je jednom rekao da bi bili uspešni, morate da imate kratkoročno pamćenje. Morate da zaboravite loše treninge ili izgubljene gemove i da verujete u svoju sposobnost. Često dođe trenutak kada vam se ne trenira, ali ja ću izgurati trening kada do toga dođe, jer znam da će me ono što uradim danas učiniti snažnijim sutra - optimista je Ana Ivanović.
Ana je svesna činjenice da je ovo za nju izuzetno loša godina. Zapravo, sve je počelo još od OI u Pekingu prošle godine, kada se povredila, dugo odsustvovala sa terena, a onda je usledio pad igre i pad na lestvici najboljih teniserki sveta. Upravo zbog svega toga, naša teniserka sa posebnim nadama očekuje početak turnira u „Velikoj jabuci“. Želja joj je da dobro zagrize. Ali to je želja i preostalih 127 igračica, koliko će startovati na terenima Flešing Medouza.
Otvoreno prvenstvo SAD startuje 31. avgusta i igra se za ukupni nagradni fond od 20 miliona dolara.