četvrtak 27. avgust 2009.
RSS
• Sport •
Početna > Sport > Motiv vodi ka trijumfu

FUDBALERI CRVENE ZVEZDE DOČEKUJU PRAŠKU SLAVIJU U PLEJ-OFU ZA PLASMAN U LIGU EVROPE

Motiv vodi ka trijumfu

Neka ih, neka se hrabre. Imamo tri gola minusa, potrebno je da što pre postignemo gol

Fudbaleri Crvene zvezde večeras (20.30) dočekuju prašku Slaviju u drugom meču plej-ofa za plasman u UEFA Ligu Evrope. Trener „crveno-belih“ Vladimir Petrović Pižon tvrdi da su njegovi izabranici spremni za podvig, mada je svestan da će biti teško nadoknaditi tri gola minusa iz prvog susreta.
- Složio bih se sa sloganom naše uprave „ko ne veruje u pobedu, neka i ne dolazi na Marakanu“. Uprava, stručni štab i fudbaleri jedva čekaju utakmicu sa Slavijom. Veliki je naboj kod svih u klubu - istakao je Vladimir Petrović Pižon, a potom dodao:

C. ZVEZDA - SLAVIJA     (20.30)

Stadion: FK Crvena zvezda. Sudija: Torsten Kinhefer (Nemačka).
C. ZVEZDA: Stamenković - Ninkov, Vilotić, Savić, Ignjatijević - Lazetić, Isah, Bogdanović, Blažić - Lekić, Perović. Trener: Vladimir Petrović Pižon.
SLAVIJA: Hanuš - Čelustka, Suhi, Vomačka, Hubaček - Volešak, Belaid, Ragued, Černi - Šenkeržik, Hloušek. Trener: Karel Jarolim.

Nećemo Purovića!

Milan Purović ne dolazi u Crvenu zvezdu, iako je ova vest juče bila vrlo aktuelna na Marakani. Menadžer Zoran Stojadinović koji je u odličnim odnosima s upravom crveno-belih ponudio je Crnogorca Zvezdi, ali do dogovora, barem za sada nije došlo. Puroviću je propao angažman u grčkoj Kavali i čini se da će polusezonu provesti u podgoričkoj Budućnosti.
- Nema osnove za priču o dolasku Purovića. Cenimo njegove kvalitete, atraktivan je i odličan igrač, mada nismo pregovarali s njim. Bilo je indicija da on dođe na početku prelaznog roka, ali sada ne - rekao je Ivan Adžić, sportski direktor Crvene zvezde.


- Još ne znam domete svoje ekipe, pošto smo zajedno svega dva meseca. Nismo se susretali sa ovako jakim protivnikom i ovakvim utakmicama. I pored poraza u Pragu, šanse su i dalje 50/50. Za svaki slučaj vežbali smo penale, a ja znam ko će ih šutirati. Da mi neko sada ponudi 3:0, posle 90 minuta odmah bih potpisao.
Pod vođstvom Vladimira Petrovića Pižona Crvena zvezda je već uradila jedan podvig. Bilo je to 26. septembra 1996. godine kada je na punoj Marakani pao nemački Kajzerslautern.
- Uh, teško je povući paralelu između tog i današnjeg meča. Od Kajzerslauterna smo izgubili samo 1:0, nije bilo velike razlike i nismo morali da jurimo rezultat. Nismo žurili u taktici, što protiv Slavije neće biti slučaj. Sada je situacija sasvim drugačija, imamo tri gola minusa, potrebno nam je da što pre postignemo gol.
Dušan Vasiljević, Srbin u dresu Slavije, u razgovoru za naš list poručio je da oni samouvereno dolaze u Beograd spremni da još jednom pobede Crvenu zvezdu. Ovaj put na Marakani.
- Imati pobedu od 3:0 nije malo. Normalno je da se tako ponašaju. Verovatno bismo i mi tako pričali da smo ih s tolikom prednošću dobili u prvom meču. Neka ih, neka se hrabre. Mi ćemo da ih razuverimo na terenu, jer oni ne znaju šta još ima u nama.
Čelnici Crvene zvezde očekuju posetu na nivou prethodna dva meča u Evropi, između 20 i 25 hiljada ljudi na Marakani. Prodaja ulaznica ide dobro, iako u prodaju nisu puštene karte za južnu tribinu.