četvrtak 27. avgust 2009.
RSS
• Sport •
Početna > Sport > Mirno do zime

U PARTIZANU NEĆE BITI RADIKALNIH ZAHVATA DO KRAJA JESENI

Mirno do zime

Bez obzira na rezultat večerašnjeg duela u Žilini, neće biti u rukovodećem timu i stručnom štabu

Korenitih promena u rukovodećim strukturama Partizana neće biti do januara, kad bi trebalo da bude zakazana izborna skupština, tvrdi izvor Glasa i Kurira. Prema našim saznanjima, bez obzira na večerašnji rezultat u Žilini, Slaviša Jokanović će ostati na klupi „crno-belih“ do kraja jesenje polusezone, a potom će se na sednici najvišeg klupskog tela razmatrati svačija odgovornost. Članovi UO jesu nezadovoljni njegovim radom, ali u nedostatku adekvatnih rešenja, pauza u prvenstvu bi trebalo da se dočeka sa već postojećim snagama.

Mateus nikad više

Lotar Mateus sigurno neće biti trener Partizana i to zato što u klubu postoji papir koji to najizričitije zabranjuje.
- U Partizanu postoji papir na kojem piše da Lotar Metus nikada više ne sme da radi u Partizanu. NJega je potpisalo staro rukovodstvo i tehnički gledano, ovo novo može da ga poništi, ali čisto sumnjam u tako nešto - kaže naš izvor.


- Prelomni trenutak u daljem radu ove uprave trebalo bi da predstavlja večerašnji susret u Žilini. Ukoliko „crno-beli“ pobede, neće biti nikakvih promena kako u stručnom štabu, tako i na rukovodećim mestima u klubu. U januaru bi trebalo da bude zakazana izborna skupština i na njoj bi se razmatralo kolika je čija odgovornost. Ni u slučaju poraza neće biti nekih većih promena, dok su jedino šanse da trener Jokanović bude smenjen malo veće, mada ni u tom slučaju nisam siguran da će se povući takav potez - kaže izvor Kurira.
Netrpeljivost unutar najužeg rukovodstva kluba iz Humske traje gotovo od prvog dana, a na videlo je izašla tek nakon serije loših rezultata.
- Dve struje unutar Partizana se ne vole, imaju drugačije poglede na funkcionisanje kluba i sve to polako počinje da izlazi na površinu. Koliko znam pojedinci, mahom oni mlađi iz UO, zameraju predsedniku Đuriću da svoju funkciju ne obavlja dobro, dok ovi drugi njima na dušu prebacuju loše poteze u prelaznom roku, kao i rezultate koje Jokanović postiže na evropskoj sceni. Situacija u klubu je zbog toga vrlo loša, ali mislim da će se sve to potisnuti u drugi plan u slučaju plasmana u Ligu Evrope. Dve strane će se primiriti i sačekati pomenutu skupštinu, buduću da je do nje ostalo još samo nekoliko meseci.
U moru potencijalnih kandidata za Jokanovićevog naslednika, po rečima našeg izvora najveće šanse imaju Goran Stevanović i Srećko Katanec, koji je pre neki dan boravio u Beogradu.
- Postoje razne opcije vezano za mesto šefa stručnog štaba, a među njima je i Srećko Katanec, koji se veoma često dovodi u vezu sa Partizanom. On bi uz Gorana Stevanovića još mogao da bude najrealnija opcija, ali kao što rekoh, najizglednije je da ekipu do zimske pauze vodi Slaviša Jokanović - kaže izvor.