četvrtak 27. avgust 2009.
RSS
• Sport •
Početna > Sport > Evidentni talenat i rad

DUŠAN IVKOVIĆ SMATRA DA JE SRBIJA JOŠ SILNA

Evidentni talenat i rad

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Dušan Ivković posle pobede nad Litvanijom 78:70 na Akropolis kupu rekao je da ovakvi mečevi mogu samo da budu od koristi pred početak EP u Poljskoj. Duda je istakao da mnogo vremena provodi u razgovoru sa igračima kako bi što manje ulazili u negativne minute.
- Ovakvi mečevi će nam sigurno biti od velike koristi, jer svi igraju u visokom ritmu. Nijedan tim ne taktizira i ne kalkulišu puno, svi daju sve od sebe kao što će biti i na predstojećem Evropskom prvenstvu. Mnogo sam razgovarao sa igračima o kontroli naše igre. Često ulazimo u negativne minute, čim odbrana popusti, to se održava i na rezultat. Protiv Litvanije to nije bio slučaj, imali smo kontinuitet, a najbolji pokazatelj je da smo dobili tri četvrtine, i samo jednu izgubili - kazao je Ivković.
Selektor Srbije poručio je da trijumf nad Litvanijom treba da bude stimulans za dalji rad, jer do početka EP ostalo je još deset dana.
- Ova pobeda treba da nam bude stimulans za dalji rad. Evidentno je da smo uz određene nijanse i korekcije, na dobrom putu da dostignemo potrebnu formu za Evropski šampionat. Protiv Litvanaca smo se opredelili za agresivnu odbranu, čime smo ih naterali da naprave 23 greške i smatram da sa takvim pristupom treba da igramo u Poljskoj - završio je Ivković.
Reprezentativac Srbije Miloš Teodosić smatra da je pitanje vremena kada će ova mlada ekipa ponovo da se vrati u sam vrh evropske košarke.
- Evidentno je da postoji talenat i da veoma dobro radimo. Srbija je sila u evropskoj košarci i siguran sam da ćemo se jednom vratiti na vrh. To je pitanje samo vremena, jer svi imaju svoje cikluse. Pogledajte samo Grčku, bila je na vrhu, potom pala, da bi ponovo vratila sjaj. Mislim da će predstojeći šampionat u Poljskoj pokazati da se ponovo vraćamo na košarkašku mapu - zaključio je Teodosić.