četvrtak 27. avgust 2009.
RSS
• Sport •
Početna > Sport > Dresovi tek na “Marakani„

NAVIJAČI PRAŠKE SLAVIJE U VELIKOM STRAHU OD „DELIJA“ PRED DOLAZAK U BEOGRAD

Dresovi tek na “Marakani„

Navijači praške Slavije, njih oko 80, koje klub vodi u Beograd na revanš utakmicu plej-ofa protiv Crvene zvezde za ulazak u Ligu Evrope, plaše se da prenoće u Srbiji iz straha po svoju bezbednost. Česi će prenoćiti u Mađarskoj, a na „Marakanu“ će stići neposredno pred početak utakmice. Slavija je zatražila od srpske policije pratnju za dva autobusa sa oko 80 navijača čim pređu granicu.
Kao i protekle nedelje češki mediji ne prestaju s prljavom kampanjom prema navijačima Crvene zvezde i Srbima. Sve novine pišu da će Zvezdine Delije iskaliti bes na navijačima Slavije zbog intervencije češke policije u Pragu, prošlog četvrtka pred prvu utakmicu kvalifikacija.
- Pripremamo za njih uputstva da znaju kako da se ponašaju u Beogradu. Trebalo bi da se uzdrže od bilo kakvog političkog izjašnjavanja. Najbolje bi bilo da dresove Slavije obuku tek na stadionu - rekao je dnevniku „Lidove novini“ portparol Slavije Andžej Zlamal.
Zlamaj je kao „neverovatne“ označio optužbe uprave Crvene zvezde da je češka policija napala bez razloga mirne srpske navijače, a da Slavija nije nimalo htela da im pomogne. Ne samo posle tuče sa policijom već i prilikom ulaska na stadion pošto su navijačima iz Srbije pasoši zadržani u hotelima.
- FK Crvena zvezda će pokazati rukovodstvu Slavije dobro poznato srpsko domaćinstvo. Videće Česi kako se dočekuju gosti. Bićemo im na usluzi sve vreme, spremni da im pomognemo u bilo kom smislu. Ono što je bilo u Pragu neka ide njima na čast - rekao je portparol Crvene zvezde Marko Nikolovski.
Organizator puta čeških navijača u Beograd Robert Šubrt upozorenje Slavije navijačima kako da se ponašaju pripisao je srpskoj policiji.
- Zabranjen nam je pristup u Beograd, kretati se po centru bilo bi suviše opasno. Hteli smo bar da vidimo Novi Sad, ali ni to nam srpska policija nije preporučila - kazao je Šubrt nedeljniku „Tiden“.
Deo navijača stiže u Beograd avionom, a uprava Slavije za sada ne zna koliko će ih biti pošto će se ulaznice prodavati tek u Beogradu. Već sada je sigurno da će ih biti tek šačica pošto češki mediji pišu kao o gotovoj stvari da Delije Česima spremaju žestoku osvetu. Češki mediji se pozivaju uglavnom na najekstremnije izjave na forumu Delija, a ignorišu izveštaje dopisnika češkog radija iz Beograda da se u većini komentara na internetu u Srbiji osuđivalo ponašanje huligana u Pragu kao i krađe na benzinskim pumpama duž puta.