nedelja 27. jul 2008.
RSS
• Sport •
Početna > Sport > Četa mala, ali odabrana

Fudbalski olimpijci otputovali u Peking, čeka se FIFA za kvartet iz Evrope

Četa mala, ali odabrana

Svaki uspeh i svaku pobedu u Pekingu bogato ćemo nagraditi, najavljuje Karadžić uuu Momci će sve učiniti da dostojno predstave svoju zemlju, poručuje Đukić

Olimpijska reprezentacija Srbije otputovala je juče preko Beča u kineski grad Čang Čun, gde će se naredne dve nedelje pripremati za duel sa Argentinom na startu OI u Pekingu. Selektor Miroslav Đukić poveo je na put 17 fudbalera, dok će se iskusni vezista Šandonga Aleksandar Živković priključiti „orlovima“ čim slete u Kinu. Nažalost, situacija u vezi sa ostalom četvoricom reprezentativaca kojima klubovi brane da nastupaju za Srbiju - Babović, Đorđević (Nant), Tošić (Verder) i Kačar (Herta) i dalje je neizvesna, a predsednik FSS Tomislav Karadžić najavio je za ponedeljak određene korake u pogledu rešavanja trenutno najveće brige selektora Đukića.
- Suočeni smo sa velikim problemima oko dozvole igračima da se odazovu pozivu selektora na pripreme za OI u Pekingu. Sa budnom pažnjom pratimo ovo takmičenje, na kome nam je rezultat veoma važan. Na kraju je, ipak, prevagnula ideja da su OI važnije od klupskih interesa, pa želim ispred FSS da kažem da ćemo svaki uspeh i svaku pobedu u Pekingu bogato nagraditi - rekao je Karadžić na ispraćaju olimpijca, koji je organizovan u svečanoj sali Aerodroma „Nikola Tesla“.

Selektor Đukić i dalje ne zna da li će moći da računa na sporne fudbalere na OI u Pekingu, ali je pred polazak pokušao malo da ohrabri sve u taboru „orlova“.

- Ovo je četa mala, ali odabrana, koja ide da opravda očekivanja i da napravi dobar rezultat. Siguran sam da će momci sve učiniti da dostojno predstave svoju zemlju. Nije najsrećnija situacija, ali ne kukamo! Treba da postoje jasna pravila koji igrači moraju da idu, a koji ne. Imamo pravo na tri igrača starija od 23 godine i svi treba da budu u istom položaju, a ne da neki timovi imaju starije igrače, a neki ne. Ne možemo puno da utičemo na to, ali i dalje činimo sve da uz pomoć FIFA dovedemo i ostala četiri igrača - rekao je Đukić.