utorak 27. april 2010.
RSS
• Sport •
Početna > Sport > Trifunović: U derbiju ne pobeđuje uvek favorit

TRENER ZVEZDE IPAK OPTIMISTA PRED SUTRAŠNJI MEČ SA PARTIZANOM

Trifunović: U derbiju ne pobeđuje uvek favorit

Kada je derbi u pitanju, teško je odrediti favorita. Ovog puta nije tako. To je realnost, Partizan je favorit. Osvojio je trofej u NLB ligi i nalazi se pred fajnal-forom Evrolige

BEOGRAD - Trener košarkaša Crvene zvezde Aleksandar Trifunović priznaje da je Partizan favorit u narednom meču, jer je osvojio trofej u NLB ligi, dok su "crveno-beli" imali dosta problema u toku sezone.
Crvena zvezda i Partizan sastaće se sutra u 18 časova u "Pioniru", u utakmici 5. kola Superlige Srbije.
- Uvek kada je derbi u pitanju teško je odrediti favorita. Ovog puta nije tako. To je realnost, Partizan je favorit. Osvojio je trofej u NLB ligi i nalazi se pred fajnal-forom Evrolige - rekao je Trifunović na konferenciji za novinare.
Prema njegovim rečima, Partizanu će se suprotstaviti ekipa Crvene zvezde koja je cele sezone nastupala sa puno negativnih i pozitivnih stvari.

Blagajne "Pionira" bez ulaznica

Karte za meč između Crvene zvezde i Partizana mogu da se kupe na stadionu "crveno-belih" i na Malom Kalemegdanu, a koštaju od 400 do 800 dinara. Na blagajni "Pionira" neće biti karata, jer je derbi procenjen kao utakmica visokog rizika. U dosadašnjim mečevima Super lige Srbije Crvena zvezda i Partizan zabeležili su po tri pobede i jedan poraz.

 


- Snaga Partizana je u sistemu igre i sistemu kluba. Mi imamo svoje želje i motive. Igraćemo u drugačijem sastavu u odnosu na prošlu utakmicu i imaćemo četiri igrača koja će prvi put učestvovati u ovakvom derbiju - rekao je Trifunović.
On je dodao da "ipak u derbiju ne pobeđuje uvek favorit".
- Mi ćemo probati da uđemo u utakmicu tako da želja ne sme da bude problem. Moraćemo da budemo na gornjoj granici naših mogućnosti - rekao je Trifunović.
Trener Crvene zvezde smatra da Partizan neće ući bezvoljno u naredni meč, jer "trijumf u Zagrebu briše svaki umor".
- Zvezda se još nije pojačala. Naše najveće pojačanje su navijači. Voleo bih da hala bude puna, a svako treba sam da proceni da li treba da dođe ili ne - rekao je Trifunović, podsećajući da su u dosadašnjim mečevima Superlige Srbije Crvena zvezda i Partizan zabeležili su po tri pobede i jedan poraz.