utorak 27. april 2010.
RSS
• Sport •
Početna > Sport > Odbijena žalba Cibone na koš Kecmana

JADRANSKA LIGA NE SMATRA DA JE PARTIZANOVA POBEDA SPORNA

Odbijena žalba Cibone na koš Kecmana

Sudije utakmice navode da je poslednji koš igrača Partizana Kecmana postignut regularno jer je lopta napustila ruke igrača pre isteka vremena, navodi se u saopštenju direktora Jadranske lige

BEOGRAD - Direktor košarkaške Jadranske lige Josip Bilić odbacio je danas žalbu Cibone zbog načina na koji je završena finalna utakmica protiv Partizana na završnom turniru u Zagrebu.
U saopštenju, koje je potpisao Bilić, navodi se da je Cibonina žalba neosnovana, a mišljenje o poslednjem, pobedničkom košu Dušana Kecmana sa polovine terena dale su sudije utakmice Sašo Pukl, Matej Boltauzer i Damir Javor, kao i delegat Jalcin Buluc.

- Sudije utakmice navode da je poslednji koš igrača Partizana Kecmana postignut regularno jer je lopta napustila ruke igrača pre isteka vremena. U vezi navedene odluke konsultovana su sva tri arbitra i svi su bili istog mišljenja -  navodi se u saopštenju.
Cibona je u žalbi navela i da je u trenutku kada je šutirao Kecman u terenu bilo nekoliko ljudi sa klupe zagrebačkog kluba, zbog čega meč nije mogao odmah da se nastavi.

- Sudije imaju isključivu nadležnost da vode brigu o tome koji igrači se u trenutku igre mogu nalaziti na parketu. Direktor lige doneo je odluku o odbijanju žalbe KK Cibona, jer sudije nisu izvestile o postojanju nikakvih nepravilnosti - zaključuje se u saopštenju Josipa Bilića.
Cibona nema pravo žalbe na ovu odluku.
Košarkaški Partizana pobedili su u nedelju, posle produžetka, Cibonu sa 75:74 u finalu završnog turnira Jadranske lige.

U uzbudljivoj završnici Bojan Bogdanović je 0,6 sekundi pre kraja pogodio "trojku", a pet stotinki kasnije Kecman je sa pola terena uputio pobedonosni šut za četvrtu uzastopnu titulu "crno-belih" u regionalnom takmičenju.