utorak 27. april 2010.
RSS
• Sport •
Početna > Sport > Bora uživa u Kataru, ne brine za Mondijal

SRPSKI STRUČNJAK NIJE OPTEREĆEN ŠTO ĆE "PRESKOČITI" SP U JUŽNOJ AFRICI

Bora uživa u Kataru, ne brine za Mondijal

Nikad nisam bio opsednut željom da učestvujem na Mondijalu. Nisam tip čoveka koji čeka na pozive fudbalskih čelnika. Jednostavno, živim opušteno - izjavio je Milutinović

DOHA - Srpski fudbalski trener Velibor Bora Milutinović, koji je sa pet nacionalnih selekcija učestvovao na završnim turnirima prvenstva sveta, za sada je bez angažmana za predstojeći Mondijal u Južnoj Africi.

- Nikad nisam bio opsednut željom da učestvujem na Mondijalu. Nisam tip čoveka koji čeka na pozive fudbalskih čelnika. Jednostavno, živim opušteno - izjavio je Milutinović za Rojters.

Fudbalski stručnjak, koji je na Mondijal odveo reprezentacije Meksika, Kostarike, SAD, Nigerije i Kine, ima poseban tretman u Kataru, zbog "savetodavne uloga" koju ima u prvoligašu Al Sadu i nacionalnom timu.

- Imam intuiciju da otkrijem talenat. Nije mi čak ni potrebno da znam jezik zemlje u kojoj radim. Dovoljno je da se samo našalim sa igračima i da sa njima uspostavim srdačan odnos - otkrio je Milutinović deo svoje trenerske tajne, kojom je čak 67 fudbalera promovisao u fudbalske asove.
Srpski trener je naglasio da jezik u njegovom slučaju nikada nije predstavljao barijeru, jer ljudi "osećaju njegovu pozitivnu energiju".